Το βασικό χαρακτηριστικό του κλίματος της Αθήνας είναι τα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια. Όπως θα έχετε διαπιστώσει τις τελευταίες μέρες (που ο υδράργυρος πέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου ), η ανάγκη για δροσιά είναι επιτακτική.

Θα έχετε επίσης παρατηρήσει ότι ορισμένα σπίτια είναι «από την φύση τους» πιο δροσερά από άλλα, ακόμη κι αν έχουν τον ίδιο κλιματισμό. Αυτό οφείλεται στην καλή θωράκιση των τοίχων ενός σπιτιού ή γραφείου.


Η μόνωση τοίχων είναι συνώνυμο της δροσιάς

Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι ότι ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σπιτιού σας (σπίτια μη μονωμένα είναι κρύα τον χειμώνα και ζεστά το καλοκαίρι).

Οι τοίχοι δεν επιτρέπουν στα κύματα θερμότητας να διαπεράσουν εύκολα και να εισέλθουν στον χώρο σας (συμβαίνει όμως και το αντίθετο,

δηλαδή τον χειμώνα το κρύο διαπερνά με δυσκολία τους τοίχους και έτσι το σπίτι διατηρεί την εσωτερική του θέρμανση).


Τα οφέλη από την μόνωση στους τοίχους

Τα σπίτια απολαμβάνουν περισσότερη δροσιά στις υψηλές θερμοκρασίες, διότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν την ιδιότητα να μην επιτρέπουν στη θερμότητα να περνά με την ίδια ταχύτητα όπως θα συνέβαινε σε έναν μη μονωμένο τοίχο.

Με το να μονώσετε τους τοίχους του σπιτιού σας «σώζεστε» κυριολεκτικά από τον καύσωνα!

Είναι απαραίτητη για εξοικονόμηση χρημάτων (στην προκειμένη περίπτωση εξοικονομείτε μεγάλο μέρος του ρεύματος που θα ξοδέψετε σε κλιματιστικά και ανεμιστήρες), ενέργειας (διότι βοηθά το σπίτι να «παγώνει» γρηγορότερα, συνεπώς εκμεταλλεύεστε στο έπακρο την ενέργεια των κλιματιστικών) χρόνου (χρειάζεται πολύ λιγότερος χρόνος για να δροσιστεί το σπίτι σας) και ψυχικής ηρεμίας (διότι προσφέρει και ηχομονωτικές ιδιότητες).

Τα οφέλη είναι βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, διότι γίνεται μία μόνο φορά και τα καλά της τα απολαμβάνετε για μία ζωή


Η μόνωση τοίχων κάνει καλό στην υγεία

Εκτός από τα προφανή οικονομικά και ενεργειακά οφέλη, η μόνωση τοίχων προστατεύει την υγεία μας.

Σπίτια που έχουν υγρασία και μούχλα αποτελούν ακατάλληλα για διαβίωση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η παρουσία υγρασίας και μούχλας είναι υπεύθυνες για αρθριτικά, πονοκεφάλους, δερματοπάθειες, ξερόβηχα, κλπ., καθώς επίσης, βρίσκονται εκτεθειμένοι σε υψηλό κίνδυνο άτομα που πάσχουν από άσθμα, ηλικιωμένοι, βρέφη, νήπια και παιδιά προσχολικής αγωγής.

Φροντίστε για την υγεία την δική σας και των ανθρώπων που αγαπάτε ώστε να ζείτε σε ένα περιβάλλον ασφαλές και υγιεινό! Ένα καλώς μονωμένο σπίτι δεν έχει να φοβάται ούτε την υγρασία ούτε την μούχλα!


Η ιδανική μόνωση του καλοκαιριού είναι η εξωτερική μόνωση των τοίχων

Αν σκέφτεστε να μονώσετε εξωτερικά το σπίτι σας, τότε έχετε βρει την κατάλληλη περίοδο για να το πραγματοποιήσετε.

Όχι μόνο για την ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου, αλλά γιατί το καλοκαίρι, με το ξηρό κλίμα,

οι τοίχοι στεγνώνουν γρηγορότερα και η δουλειά μας γίνεται πιο αποτελεσματική