Οι στεγανοποιήσεις ταρατσών που προτείνει η Monotica, αποτελούν μία καινοτομία που χρησιμοποιεί εξευγενισμένο μείγμα ασφάλτου, εξαιρετικής σταθερότητας πολυεστέρα, συνθετικών ελαστικών ινών, που είναι κατάλληλο για τις συστολές και τις διαστολές που υπόκειται η ταράτσα κι έτσι δεν παρουσιάζει τάσεις. Αντίθετα έχει τέλεια εφαρμογή ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία.

Συγκεκριμένα οι εργασίες που προσφέρει η Monotica:

 • εξασφαλίζουν την τέλεια εφαρμογή και αποδοτικότητα της μόνωσης
 • παρέχουν μεγάλη θερμομονωτική ιδιότητα
 • εξασφαλίζουν την απόλυτη στεγανότητα (χάρη στα αντιυδρόφιλα συστατικά των υλικών)
 • παρέχουν 100% βατότητα στην μονωμένη επιφάνεια
 • έχουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
 • διακρίνονται για τη μακροβιότητά τους

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους και έχουν πιστοποίηση ευρωπαϊκών φορέων. Στη Monotica, σας παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσης για τη στεγανοποίηση του χώρου σας και αναλαμβάνουμε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από τη μελέτη έως την περάτωση του έργου, με συνέπεια, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα και εγγύηση.

Χρήση μη συμβατών υλικών στεγανοποίησης

Οι περισσότερες εργασίες στεγανοποιήσεων που χρησιμοποιούν για την εφαρμογή τους συμβατά υλικά, παρ’ όλο που μπορούν να επιτύχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, εντούτοις αδιαφορούν για αρνητικούς παράγοντες, όπως:

 1. Ότι τα υλικά αυτά μπορεί να είναι μη φιλικά προς το περιβάλλον.
 2. Ότι ανεβάζουν πολύ τη θερμοκρασία τους θερινούς μήνες.
 3. Αυτό συμβαίνει διότι τα περισσότερα προκατασκευασμένα φύλλα – μεμβράνες που τοποθετούνται στις εργασίες στεγάνωσης με τη χρήση φλόγιστρου, έχουν συνθετικό ροής την άσφαλτο και αυτό δημιουργεί την αρνητική μεταβολή της θερμοκρασίας του χώρου που είναι μονωμένος.

Βασικές προϋποθέσεις 

Η στεγανοποίηση αποτελεί το πιο σημαντικό θέμα στις εργασίες μόνωσης και για να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά, απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και εκτεταμένη μελέτη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να επιτύχουμε την απόλυτη αδιαπερατότητα των υγρασιών, παρέχοντας άριστη ενίσχυση στην εφαρμοσμένη μόνωση. Εμείς στη Monotica, γνωρίζουμε πολύ καλά τις απαιτούμενες διαδικασίες για να παρέχουμε εξαιρετική στεγάνωση ενός χώρου και σας εγγυόμαστε το σωστό αποτέλεσμα.


Είναι σημαντικό να αποφύγουμε κάθε είδους πρόβλημα ή κίνδυνο κατά την εφαρμογή της στεγάνωσης σε ένα χώρο, αφού σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει η περίπτωση να γίνει ο χώρος μας ανθυγιεινός για την υγεία των κατοίκων.

Κίνδυνοι – Προβλήματα από τη μη σωστή μελέτη

Όπως αναφέραμε, η σωστή μελέτη, είναι απαραίτητη και μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε κινδύνους, όπως:

 1. Συμπύκνωση υδρατμών
 2. Όταν εφαρμόσουμε τη στεγάνωση σε μία ταράτσα, χωρίς να έχει προηγηθεί  θερμομόνωση, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να εμφανιστούν υδρατμοί, που λόγω της συμπύκνωσής τους, θα δημιουργήσουν μούχλα στο χώρο.
 3. Αν στην ταράτσα μας υπάρχει θερμομόνωση με πλάκες ή μωσαϊκό, πρέπει να τοποθετηθούν αεραγωγοί στο υπόστρωμα, αφού οι επιφάνειες αυτές είναι ατμοδιαπερατές.
 4. Ρηγμάτωση – βλάβη κατά την εφαρμογή
 5. Αν δεν έχει προηγηθεί σωστή μελέτη της δομής του υποστρώματος, είναι πιθανόν κατά την εφαρμογή, να υπάρξει μικρό ρωγμή μέσω της οποίας διευκολύνεται η συσσώρευση της υγρασίας.

Εξαρτηματα στεγανοποίησης – Αεραγωγοί

τοποθέτηση αεραγωγών σε ανεστραμμένηΕίναι πολύ βασικό ζήτημα η τοποθέτηση αεραγωγών εδάφους πριν την στεγανοποίηση ταράτσας.

Οι αεραγωγοί τοποθετούνται ανάλογα με το είδος και πάχος του υποστρώματος και βοηθούν στον απεγκλωβισμό της υγρασίας,

στον σωστό αερισμο της θερμομόνωσης και των διαμερισμάτων, και συμβάλλει στον περιορισμό της διαστολής της μονωμένης επιφάνειας σε μεγάλες θερμοκρασίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Όταν εφαρμόσουμε τη στεγάνωση σε μία ταράτσα, χωρίς να έχει προηγηθεί  θερμομόνωση, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να εμφανιστούν υδρατμοί, που λόγω της συμπύκνωσής τους, θα δημιουργήσουν μούχλα στο χώρο.

Οι λύσεις στεγανοποίησης Monotica

Η Monotica διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία και πλήρη γνώση για όλα τα μονωτικά υλικά, καινοτομεί στην διαδικασία και στα υλικά εφαρμογής της στεγάνωσης και προτείνει νέα υλικά που δεν επιφέρουν αρνητικούς παράγοντες, ενώ διακρίνονται για την αποτελεσματικότητά τους. Τα υλικά αυτά έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

 1. Έχουν έγκυρες και υψηλές τεχνικές προδιαγραφές
 2. Συνοδεύονται από διεθνή πιστοποιητικά
 3. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον
 4. Η τοποθέτησή τους (στις περισσότερες περιπτώσεις) δεν σχετίζεται με τη χρήση φλόγας