ελαφρού τύπου μονωσειςΜερικές φορές κατά τη διαδικασία εφαρμογής μονώσεων, αντιμετωπίζουμε ποικίλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με:

 • Κατασκευαστικές ατέλειες της κτιριακής οικοδομής.
 • Κακή αρχική μελέτη τόσο για την αρχιτεκτονική υποδομή, όσο και για την ενεργειακή πληρότητα της κατασκευής.
 • Κακή στατικότητα του κτιρίου και αδυναμία τοποθέτησης υψηλών φορτίων στην ταράτσα.
 • Την παλαιότητα του κτιρίου και τις διαβρώσεις ή αλλοιώσεις που έχει υποστεί αυτό, από την πάροδο των ετών και την μη σωστή αντιμετώπιση των υγρασιών.

Τα προβλήματα αυτά προσπαθούμε να τα αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο τύπο μόνωσης και μονωτικών υλικών ανάλογα με την περίπτωση. Για παράδειγμα όταν αδυνατεί η κατασκευή να στηρίξει υψηλά φορτία στην ταράτσα, ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι η εφαρμογή ελαφρού τύπου θερμομόνωση ταράτσας.

Τρόπος Εφαρμογής ελαφρού τύπου θερμομόνωσης

 1. Λεπτομερής καθαρισμός του υποστρώματος και λείανση.
 2. Αστάρωμα επιφάνειας με ασφαλτικό γαλάκτωμα υπερταχείας πήξεως
 3. Επικόλληση ασφαλτοπάνου ή τριπλή στρώση συνθετικού πολυεστέρα.
 4. Επικόλληση πολυστερίνης eps – xps σε επιθυμητό πάχος και συντελεστή.Η πολυστερίνη συγκολλά στην στεγάνωση με ασφαλτικό πολτό σε κατανάλωση 6-7 kg / 1 τ.μ.
 5. Πλήρωση των κενών με αφρό πολυουρεθάνης.
 6. Στεγανοποίηση του συστήματος με τριπλή επίστρωση πολυεστέρα με υαλικές ίνες.
 7. Σφράγιση με ελαστομερές λευκού χρωματισμού ενισχυμένου με latex και καουτσούκ smaltil  – Σε 3 Στρώσεις.

Τι προσφέρει η ελαφρού τύπου μόνωση;

 1. Είναι ο λιγότερο επιφορτικός, σε ότι αφορά το βάρος, τρόπος εφαρμογής μόνωσης (βάρος μικρότερο των 35-40 κιλών ανά τ.μ.). Έτσι για τις οικοδομές (όπως οι παλιές κατοικίες) που δεν έχουν υψηλή αντοχή σε επιπλέον βάρος, θεωρείται ως η ιδανική λύση.
 2. Παρέχει υψηλής ποιότητας θερμομόνωση και στεγάνωση, προσφέροντας παράλληλα ιδανικότερο περιβάλλον διαμονής και αρκετή οικονομία.
 3. Προσφέρει πλήρη βατότητα στην ταράτσα, κάνοντας το χώρο επισκέψιμο.
 4. Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι άψογο, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τελική επιφάνεια διαφόρων ειδών πλακίδια.
 5. Είναι αρκετά οικονομική λύση, γιατί:
  1. Χρησιμοποιούμε άριστης ποιότητας υλικά, με διεθνής πιστοποιήσεις, που έχουν ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.
  2. Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε στο ελάχιστο το επίπεδο των εξόδων εργασίας.
  3. Συνολικά το κόστος της μόνωσης αυτής που σας παρέχει η Monotica είναι το χαμηλότερο της αγοράς.
 6. Η Monotica παρέχει και για αυτού του τύπου τα έργα πλήρη γραπτή πολυετή εγγύηση αποτελεσματικότητας και ποιότητας.
 7. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και η μοναδική επιλογή (παλιές κατοικίες) για εφαρμογή.

Στην ελαφρού τύπου μόνωση ταράτσας πρέπει να έχει προηγηθεί άριστη στεγάνωση της θερμομόνωσης. Οπως και η κάλυψη να γίνεται με ισχυρά στεγανωτικά υλικά  όπως συνθετικό πολυεστέρα η μεμβράνες

Διαδικασία εφαρμογής

Η διαδικασία που εφαρμόζουμε στην Monotica, ακολουθεί όλους τους κανόνες και τις προδιαγραφές που θα εξασφαλίσουν την αποτελεσματικότητα της τελικής εφαρμογής:

 1. Πρώτα ελέγχουμε την ταράτσα για την παρουσία σκασιμάτων, ρωγμών ή άλλων ατελειών.
  1. Στις περιπτώσεις αυτές πραγματοποιείται επέμβαση με ειδικά υλικά και καθαρισμός.
 2. Στη συνέχεια γίνεται πέρασμα μίας στρώσης με ειδικό αστάρι πολυουρεθάνης.
 3. Έπειτα σειρά έχουν δύο επόμενες στρώσεις υλικού επάλειψης πολυουρεθάνης.
 4. Γίνεται εφαρμογή και επικόλληση του μονωτικού υλικού που έχουμε επιλέξει, προσέχοντας να καλυφθούν εντελώς όλα τα σημεία και κυρίως αυτά στα οποία έχει εντοπιστεί το πρόβλημα.
 5. Μετά την εφαρμογή αυτή χρησιμοποιούμε ένα ειδικό μείγμα κολλώδες, που έχει τσιμεντοειδή βάση σε συνδυασμό με την προσθήκη ρητίνων και περνάμε όλο το μονωτικό υλικό.
  1. Το μείγμα αυτό τοποθετείται με οδοντωτή σπάτουλα.
 6. Μεσολαβεί το ανάλογο διάστημα για να δέσουν και να στεγνώσουν τα υλικά και γίνεται εκ νέου επάλειψη δύο στρώσεων υλικού επάλειψης.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε αυτές τις εφαρμογές είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε το σκοπό χρήσης της τελικής επιφάνειας και να αντισταθμίσουμε αυτά που θέλουμε με αυτά που μπορούμε. Για παράδειγμα, αν χρειαζόμαστε μία τέτοια θερμομόνωση σε μία παλιά κατασκευή που δεν αντέχει πολύ βάρος στην ταράτσα, μπορούμε να κάνουμε ελαφρού τύπου θερμομόνωση ταράτσας, χωρίς τελική επίστρωση με πλακάκι. Έτσι η επιφάνεια θα επιφορτιστεί με λιγότερο βάρος. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η επιφάνεια αυτή θα έχει βατότητα, όμως όχι πλήρη. Δηλαδή θα είναι επιρρεπής σε αιχμηρά αντικείμενα και σημειακά φορτία, όπως καρέκλες, τραπέζια, κλπ.