Γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο σημαντική διαδικασία είναι η σωστή μόνωση. Λόγω της έκθεσης του συγκεκριμένου χώρου στις καιρικές μεταβολές και στις ακραίες κλιματικές συνθήκες, μπορούν να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τόσο στον οικοδομικό σκελετό όσο και στο εσωτερικό της κτιριακής κατασκευής.

Ένας από τους πιο διαδεδομένους και αξιόπιστους τρόπους εφαρμογής ενός τέτοιου έργου για βατά και μη βατά δώματα, είναι και η συμβατική θερμομόνωση ταράτσας που σας προσφέρει η Monotica. Εμείς έχοντας την εμπειρία και τις τεχνικές γνώσεις σε αυτού του τύπου τις εφαρμογες, σας παρέχουμε τις βέλτιστες λύσεις αντίστοιχων έργων.

Συγκεκριμένα η εφαρμογή αυτού του τύπου παρέχει όλα όσα απαιτεί ένα σύστημα υψηλής απόδοσης και αντοχής, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα.

 Τι παρέχει η συμβατική μόνωση ταράτσας

 1. Μειώνει την εμφάνιση των υδρατμών.
 2. Επιδρά θερμομονωτικά στο εσωτερικό του κτιρίου, διατηρώντας τα επιθυμητά επίπεδα της θερμοκρασίας σε ικανοποιητικά επίπεδα για περισσότερο διάστημα
 3. Χρησιμοποιούμε ελαφρύ μπετόν, μην επιβαρύνοντας με περίσσιο βάρος την οικοδομική κατασκευή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις περιπτώσεις που το κτίριο δεν αντέχει πολλά φορτία (πχ λόγω παλαιότητας ή κακής μελέτης κατά την κατασκευή)
 4. Χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας τελική μεμβράνη, που υλοποιείται από τα καλύτερα υλικά της Monotica, πιστοποιημένα και με υψηλές προδιαγραφές
 5. Στις εφαρμογές της εταιρείας μας, χρησιμοποιούμε διπλή στρώση στεγάνωσης, τόσο επάνω, όσο και κάτω από το θερμομονωτικό υλικό και το υλικό ρύσεων.
 6. Η τελική επιφάνεια διακρίνεται για την αισθητική της, έχει καλαίσθητη μορφή και κάνει το χώρο άνετο στη χρήση
 7. Έχει μεγάλη αντοχή σε διάτρηση και σε μηχανικές καταπονήσεις
 8. Έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο και σας εξασφαλίζει επί μακρόν την επιθυμητή αποτελεσματικότητα
 9. Επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας κατά την ψύξη και τη θέρμανση
 10. Συνοδεύεται πάντα με γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας και αποτελεσματικότητας

Τρόπος εφαρμογής συμβατικής

Η εφαρμογή στις μονώσεις αυτής της κατηγορίας γίνεται με την εξής σειρά:

 1. Πρώτα προηγείται ο σωστός καθαρισμός της επιφάνειας και η απομάκρυνση ή η επιδιόρθωση τυχόν ατελειών
 2. Γίνεται επάλειψη της επιφάνειας με ειδικό ασφαλτικό γαλάκτωμα, για να δημιουργηθούν φράγματα υδρατμών
 3. Τοποθετείται το θερμομονωτικό υλικό που έχουμε επιλέξει (βάση προδιαγραφών και πιστοποιήσεων)
 4. Δημιουργούνται οι κατάλληλες ρύσεις με ελαφρύ μπετόν
 5. Εφαρμόζεται επάλειψη της επιφανείας με ασφαλτικό βερνίκι
 6. Γίνεται η επικόλληση των ασφαλτόπανων με ειδικό φλόγιστρο
 7. Δημιουργούνται οι κατάλληλες ενισχύσεις στις ενώσεις των ασφαλτόπανων χρησιμοποιώντας ειδική ελαστική ασφαλτική μαστίχη.
 8. Στηρίζονται στις άκρες τα ασφαλτόπανα με ειδική κατασκευή
 9. Αν θέλουμε η τελική επιφάνεια να είναι βατό δώμα, θα πρέπει να δημιουργηθεί πάνω τσιμεντοκονία ενισχυμένη και στη συνέχεια να επικολληθούν πλακίδια

Τί εξασφαλίζουμε με την εφαρμογή

Στη συμβατική μόνωση ταράτσας έχουμε απόλυτη στεγανοποίηση και θερμομόνωση στην ταράτσα μας. Αυτό μας εξασφαλίζει εκτός από άριστη μόνωση και υψηλή λειτουργικότητα στο χώρο. Στις περιπτώσεις εφαρμογής για βατά δώματα με εγκατάσταση πλακιδίων, μπορούμε να έχουμε απεριόριστη και ανεμπόδιστη χρήση της ταράτσας.

Στα μη βατά δώματα, θα πρέπει κανείς να προσέχει την επιφάνεια από βαριά καταπόνηση και αιχμηρά αντικείμενα, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στο σύστημα της μόνωσης.

Γενικότερα αυτού του τύπου τα έργα δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Εμείς στην Monotica, εξασφαλίζουμε την αποτελεσματικότητα και την υψηλή ποιότητα των έργων μας, με γραπτή εγγύηση.