Παρατηρείτε μέσα στο σπίτι σας υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι και τσουχτερό κρύο το χειμώνα; Προσπαθείτε να διατηρήσετε την επιθυμητή θερμοκρασία σε ιδανικά επίπεδα, αλλά η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιείτε συνεχώς τα συστήματα ψύξης ή θέρμανσης; Έχετε απογοητευτεί από την συνεχή σπατάλη σε ενέργεια και χρήματα, σε αυτή σας την προσπάθεια; Η λύση στο πρόβλημά σας ακούει στο όνομα Θερμομονώσεις

Θερμομονώσεις σε κτίρια και ταράτσες

Για την επίλυση των περισσότερων από τα ανωτέρω προβλήματα, μπορείτε να εφαρμόσετε  εργασίες θερμικής μόνωσης. Αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε διάφορες επιφάνειες, όπως:

 • Σε ταράτσες & Κεραμοσκεπές – Μονώνοντας κατάλληλα τις επιφάνειες των ταρατσών, προστατεύετε σημαντικά την οικοδομική κατασκευή και μειώνετε αισθητά τον κίνδυνο εμφάνισης υγρασιών και μούχλας
 • Σε εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους– Οι εξωτερικοί τοίχοι αποτελούν μείζονα προβληματική επιφάνεια, μια και έρχονται σε άμεση επαφή με την εξωτερική ατμόσφαιρα, δυσχεραίνοντας το έργο της διατήρησης της ιδανικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό. Η μόνωση των εσωτερικών τοίχων βοηθάει επίσης επιπρόσθετα στη διατήρηση της θερμοκρασίας.
 • Σε δάπεδα, υπόγεια και πυλωτές– Πολλές κατοικίες ή πολυκατοικίες εμφανίζουν σημαντικές απώλειες θέρμανσης μέσω των πυλωτών ή λόγω κακοτεχνιών σε υπόγεια. Η σωστή θερμομόνωση μπορεί να εξαλείψει τα προβλήματα αυτά άμεσα.
 • Σε βιομηχανικούς χώρους– Συνήθως οι μεγάλοι επαγγελματικοί και βιομηχανικοί χώροι, λόγω της έκτασής τους έχουν σημαντικές απώλειες θέρμανσης και ως εκ τούτου η μόνωση κρίνεται απαραίτητη. Ενδεικτικά μονώσεις εφαρμόζουμε σε δεξαμενές, αεραγωγούς, σωληνώσεις, ψυκτικούς θαλάμους, κλπ. Η σωστή εφαρμογή μπορεί να επιφέρει εκτός από θερμική εξισορρόπηση και σημαντική οικονομία στον επαγγελματία.

Τι προσέχουμε στην θερμομόνωση

Η κατασκευη θερμομονωσης ειναι ενα πολυ λεπτο ζητημα. Μια προχειρη κατασκευη η ελλειπης και αδυναμη στα τεχνικα μερη της , μπορει να αποβει καταστροφικη σε καθε τυπο κτηριου ακομα και να λειτουργει αντιστροφως αναλογα απο την αρχικη της διαθεση. Αυτο θα μπορουσε να συμβει απο εισχωρηση υγρασιας στο εσωτερικο της , απο την κακη προσφυση της και την μη ελαστικη συμπεριφορα των υλικων της.

Επισης , απο λαθος κατασκευης των ρυσεων η ακομα και με το περιττο φορτιο που προσιδει σε μια ταρατσα. Η MONOTICA εχοντας ως γνωμονα τη συγχρονη τεχνολογια και εξεταζοντας τα παραπανω, επιλεγει και προτεινει εναν πληρη θερμομονωτικο συνδυασμο με εξαιρετικη συγκολλητικοτητα στα μερη του , χαμηλο φορτιο και στεγανοποιηση με πλαστομερη υλικα που δεν χρειαζονται φλογιστρο προκειμενου να επικολληθουν.

Η χρηση ενος τετοιου συστηματος προσφερει λυση στο θεμα θερμομονωσης της ταρατσας μηδενιζοντας πρακτικα τις απωλειες θερμοτητας του χωρου και καταργει τις θερμογεφυρες που δημιουργουνται με τους περισσοτερους τροπους κατασκευης. Τα θερμομονωτικα υλικα μας εξασφαλιζουν μειωση των απωλειων θερμοτητας καθε κτηριου απο τον χαμηλο συντελεστη θερμικης αγωγιμοτητας ππου διαθετουν , προσδιδοντας κερδος και προσιθεμενη αξια σε καθε νεα η υφισταμενη κατασκευη. Απαντουνε επιπροσθετα στις απαιτησεις των καιρων για οικονομια φυσικων πορων και σεβασμο προς το περιβαλλον,.

Υπεύθυνη εργασία και αποτελεσματικότητα

Μία επιτυχημένη θερμομόνωση απαιτεί εξειδικευμένη εργασία και χρήση άριστων και αξιόπιστων υλικών.

Εμείς στη Monotica διαθέτουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία ώστε να εφαρμόσουμε κάθε εργασία θερμομόνωσης σε οποιαδήποτε επιφάνεια,

με ταχύτητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα χρησιμοποιούμε μονάχα άριστης ποιότητας υλικά, που εξασφαλίζουν πολλαπλά οφέλη για την κτιριακή σας υποδομή:

 • Οι θερμομονώσεις που σας παρέχουμε, έχουν υψηλή απόδοση χειμώνα ή καλοκαίρι.
 • Κάθε μας έργο διατηρεί τις θερμομονωτικές του ιδιότητες με την πάροδο του χρόνου, ενώ χαρακτηρίζεται για την μακροβιότητα του.
 • Κάθε εργασία μόνωσης εξασφαλίζει την αδιαπερατότητα από τις υγρασίες, ανεξάρτητα από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
 • Όλα τα έργα μας ξεχωρίζουν για την αντοχή τους, την ποιότητά τους και την υψηλή αισθητική.

Οι ανεπιθύμητες απώλειες θέρμανσης

Πολλές οικοδομικές κατασκευές παρουσιάζουν άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγαλύτερες απώλειες θέρμανσης,

πράγμα που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στη σωστή διατήρηση της κατάλληλης θερμοκρασίας σε ένα χώρο.

Οι απώλειες αυτές οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, με πιο σημαντικούς:

 • Κακοτεχνίες ή αστοχίες σε τοίχους, σε παράθυρα, σε πόρτες, σε δάπεδα, σε περιοχές ανάμεσα σε ορόφους, κλπ, σημεία μέσα από τα οποία, άγεται η θερμότητα προς τα έξω από το εσωτερικό του σπιτιού.
 • Μη χρήση ενισχυμένων οικοδομικών κονιαμάτων για την εξωτερική τοιχοποιία.
 • Μη χρήση διπλών ή τριπλών τζαμιών στα εξωτερικά κουφώματα.
 • Κακή μόνωση με εξωτερικές επιφάνειες που εφάπτονται με το έδαφος ή «βλέπουν» στο κενό και επηρεάζονται από ρεύματα αέρα και το κρύο.
 • Απώλειες αερισμού που οφείλονται σε διείσδυση του αέρα, από χαραμάδες, κακή τοποθέτηση τζαμιών και παραθύρων, από αεραγωγούς τζακιών ή άλλων στοιχείων, κλπ.