Στεγάνωση ταράτσας με ασφαλτόπανα και επαλειφόμενα

Επιπλέον, η μόνωση αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας και τις δομικές ζημιές, διατηρώντας μια σταθερή εσωτερική θερμοκρασία. Η επένδυση στην στεγανοποίηση της ταράτσας είναι μια στρατηγική απόφαση που βελτιώνει την απόδοση του σπιτιού μας, επηρεάζει θετικά την ποιότητα ζωής μας και μειώνει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

By |2024-02-01T19:32:26+02:001 Φεβρουαρίου, 2024|Στεγανοποιήσεις|0 Σχόλια

Θερμοπρόσοψη κτιρίων και πρόγραμμα Εξοικονομώ 2024

Η θερμική πρόσοψη, είναι σημαντική για τον σύγχρονο κτιριακό σχεδιασμό, καθώς βοηθά στην ενεργειακή απόδοση και τη βιωσιμότητα. Λειτουργεί ως μια προστατευτική μπάρα ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον, ελέγχοντας τη μεταφορά θερμότητας.

Πολλές απόψεις για μονώσεις ταρατσών το 2023 – Τι επιλέγω;

Οι πελάτες δεν γνωρίζουν τις ιδιότητες των υλικών και στο άκουσμα των διαφόρων επιστημονικών ορολογίων των μονωτικών προβαίνουν πολλές φορές σε λάθος επιλογή. Θα ακούσουν από συναδέλφους για συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ, απόλυτη αγωγιμότητα, θερμική αντίσταση R, αναπνοή της μόνωσης, διαφυγή των υδρατμών, εξηλασμένη και διογκωμένη πολυστερίνη, αεραγωγούς εκτόνωσης, υβριδικά και ρητινούχα υλικά.

Στεγανοποίηση στέγης και εναλλακτικά υλικά

Ξέρουμε πολύ καλά και έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τη στεγανοποίηση ταρατσών. Είναι μια εργασία σχεδόν απαραίτητη πλέον σε πολυκατοικίες, σπίτια αλλά και οποιαδήποτε κτιριακή εγκατάσταση. Υπάρχουν πάρα πολλές μέθοδοι και πάρα πολλά υλικά που χρησιμοποιούνται ενώ συνεχώς εμφανίζονται και νέα υλικά, πιο ανθεκτικά, πιο απορροφητικά, πιο αποτελεσματικά.

Θερμομόνωση με DOW – Ιδιότητες και πλεονεκτήματα

Το XPS είναι η γνωστη εξηλασμένη πολυστερίνη που χρησιμοποείται συχνά για μονώσεις οποιασδήποτε επιφάνειας. Η μόνωση με Dow XPS είναι ένας τύπος αφρώδους θερμομονωτικού υλικού που κατασκευάζεται από πολυστυρένιο, ένα θερμοπλαστικό πολυμερές κατάλληλο για μόνωση. Η διαδικασία κατασκευής περιλαμβάνει την τήξη των σφαιριδίων πολυστυρενίου και την εξώθησή τους σε ένα συνεχές πάνελ αφρού, το οποίο στη συνέχεια κόβεται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα για διαφορετικές εφαρμογές.

Η έλλειψη μόνωσης μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία

Η έλλειψη μόνωσης στα κτίρια έχει ως αποτέλεσμα κακής ποιότητας αέρα στον εσωτερικό χώρο και μειωμένη άνεση για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν. Ο βασικότερος λόγος που η έλλεψη μόνωσης είναι ανησυχητική για την υγεία είναι η ανάπτυξη μούχλας. Ακόμα κι αν δεν υπήρξε ποτέ διαρροή υγρασίας, η ταράτσα του κτιρίου σας εξακολουθεί να είναι επιρρεπής στην συσσώρευση υγρασίας και τις ζημιές που αυτή προκαλεί στην κτιριακή δομή.

By |2023-02-22T14:13:42+02:0022 Φεβρουαρίου, 2023|Μονώσεις|0 Σχόλια

Θερμομόνωση ταράτσας το 2023 με άμεσο όφελος & κέρδος

Το χειμώνα το 3ο% της απώλειας θερμότητας στα κτίρια συμβαίνει στους εξωτερικούς τοίχους, το 40% στις ταράτσες, το 20% στα παράθυρα και τις πόρτες και το 10% στους τοίχους υπογείων και θεμελίων. Οι εφαρμογές θερμομονώσεων ταρατσών είναι συστήματα που συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, και συμβάλλουν στην βιωσιμότητα του οικοσυστήματος

By |2023-02-18T13:38:58+02:0012 Φεβρουαρίου, 2023|Θερμομόνωση|0 Σχόλια

Τα πλεονεκτήματα της υγρομόνωσης & τα οφέλη στην υγεία

Οι λύσεις υγρομόνωσης όχι μόνο παρέχουν αποτελεσματική προστασία ενάντια στη διαρροή νερού αλλά προσφέρουν επίσης εξαιρετική μόνωση. Είναι ανθεκτικές στην υπεριώδη ακτινοβολία και μειώνουν τη θερμοκρασία

By |2023-02-18T13:43:51+02:0011 Φεβρουαρίου, 2023|Στεγανοποιήσεις|0 Σχόλια

Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για μόνωση ταράτσας με hyperdesmo

Το κύριο πλεονέκτημα της μεθόδου Hyperdesmo είναι η ευελιξία και η απλή εφαρμογή της, καθώς το υλικό είναι κατάλληλο για μόνωση διαφορετικών κατασκευών

By |2023-02-18T13:16:14+02:008 Φεβρουαρίου, 2023|Στεγανοποιήσεις|0 Σχόλια