αφρός XPSΌταν μιλάμε για θερμομόνωση ταράτσας, υπάρχουν πάρα πολλές μέθοδοι και πάρα πολλά υλικά που χρησιμοποιούνται. Αν αναζητάτε μία αξιόπιστη λύση που θα σας προσφέρει υψηλή ποιότητας θερμομόνωση, μην κοιτάξετε παραπέρα από τη μόνωση αφρού XPS της Dow. Αυτό το μονωτικό υλικό κλειστών κυψελών είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα θερμομόνωσης στην αγορά σήμερα, χάρη στις εξαιρετικές θερμομονωτικές του ιδιότητες, την ευελιξία και την ευκολία χρήσης. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα οφέλη της θερμομόνωσης με Dow XPS, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές και τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε το κατάλληλο υλικό μόνωσης XPS για τις ανάγκες σας.

Τι είναι η μόνωση με XPS της DOW;

Το XPS είναι η γνωστή εξηλασμένη πολυστερίνη που χρησιμοποιείται συχνά για μονώσεις οποιασδήποτε επιφάνειας. Η μόνωση με Dow XPS είναι ένας τύπος αφρώδους θερμομονωτικού υλικού που κατασκευάζεται από πολυστυρένιο, ένα θερμοπλαστικό πολυμερές κατάλληλο για μόνωση. Η διαδικασία κατασκευής περιλαμβάνει την τήξη των σφαιριδίων πολυστυρενίου και την εξώθησή τους σε ένα συνεχές πάνελ αφρού, το οποίο στη συνέχεια κόβεται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα για διαφορετικές εφαρμογές.

Τα προϊόντα της DOW έχουν πολύ σημαντικές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων η χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, που σημαίνει ότι πετυχαίνει τις απαραίτητες τιμές κ (U) χωρίς να χρειάζεται να έχει μεγάλο πάχος. Η δομή κλειστών κυψελών παρέχει επίσης στον αφρό μεγαλύτερη ακαμψία, καθιστώντας τον εξαιρετικά ανθεκτικό στη συμπίεση σε εφαρμογές υψηλού φορτίου.

Επιπλέον, τα προϊόντα της Dow παρουσιάζουν χαμηλή απορρόφηση νερού, επιτρέποντάς τους να παραμένουν σταθερά και να διατηρούν τις θερμομονωτικές τους επιδόσεις και τη φυσική τους ακεραιότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αυτή η ασυνήθιστη ποιότητα επιτρέπει την εφαρμογή της αρχής της ανεστραμμένης μόνωσης, όπου η Dow υπήρξε πρωτοπόρος.

Πλεονεκτήματα της θερμομόνωσης με Dow XPS

θερμομόνωση με dow πλεονεκτήματαΗ δομή του Dow XPS είναι κλειστών κυψελών η το οποίο σημαίνει ότι έχει ιδιαίτερα σημαντικές θερμομονωτικές ιδιότητες αλλά και παρουσιάζει και μεγάλη αντοχή στην υγρασία. Πρώτα απ’ όλα, η μόνωση με αφρό XPS έχει υψηλή τιμή R, πράγμα που σημαίνει ότι παρέχει εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση απωλειών ενέργειας στο εσωτερικό του χώρου και διατήρηση της κατάλληλη θερμοκρασίας στο εσωτερικό. Επιπλέον η μέθοδος αυτή γίνεται με την εφαρμογή πλακών από το αφρώδες υλικό, το οποίο επιτρέπει απόλυτη εφαρμογή σε επιφάνειες, χωρίς να υπάρχουν αδύναμα κενά, καθώς μπορεί να «κοπεί» στα κατάλληλα μεγέθη και μήκη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί επιτρέπει στο συνεργείο που θα το τοποθετήσει να έχει μεγάλη ελευθερία στον τρόπο εφαρμογής.

 

Ποιο είναι το κατάλληλο υλικό DOW για θερμομόνωση της ταράτσας σας;

μονωση xps με πολυστερινη κλειστων κυψελωνΟ κατάλογος των υλικών της DOW έχει πολλά υλικά, όμως δεν προτείνονται όλα όλα για τη θερμομόνωση της ταράτσας σας.
Η καλύτερη μέθοδος θερμομόνωσης με εξηλασμένη πολυστερίνη της DOW είναι η χρήση των STYROFOAM. Πρόκειται για πλάκες XPS που τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο και είναι κατάλληλες για να προσφέρουν ιδιαίτερα ανθεκτική και αποτελεσματική θερμομόνωση.

Μια άλλη μέθοδος είναι θερμομόνωσης με XPS πάλι από την DOW είναι η μέθοδος με πλάκες ROOFMATE. Αντίστοιχα με τις STYROFOAM μπορούν να κοπούν σε διάφορα μεγέθη και να τοποθετηθούν με τέτοιον τρόπο που να εμποδίζει την απώλεια θερμότητας έξω από το εσωτερικό της κτιριακής εγκατάστασης στην οποία τοποθετούνται.

Και στις 2 περιπτώσεις, σημαντικό ρόλο παίζει το πάχος των πλακών. Το πάχος του μονωτικού υλικού έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητά του. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όσο μεγαλύτερο το πάχος των μονωτικών πλακών, τόσο χαμηλότερη η θερμική αγωγιμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνουν καλύτερα τη ροή θερμότητας μέσω αυτών. Ως αποτέλεσμα, ένα παχύτερο στρώμα μόνωσης θα παρέχει συνήθως καλύτερη απόδοση μόνωσης και υψηλότερο επίπεδο ενεργειακής απόδοσης σε σύγκριση με ένα λεπτότερο στρώμα. Συνήθως προτείνεται η χρήση πλακών 5 – 7 εκατοστά όπου είναι υψηλή η ποιότητα μόνωσης.

Επιπλέον, κατά το σχεδιασμό ενός μονωτικού συστήματος, το πάχος του μονωτικού υλικού πρέπει να είναι αρκετό για την επίτευξη της επιθυμητής θερμικής αντίστασης (R-value ή U-value) που απαιτείται για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Ανεπαρκές πάχος μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκή μόνωση και απώλεια ενέργειας.

Δειτε ακόμα: αστοχία σε μόνωση με κουμπωτές πλάκες dow  

ανεστραμμένη θερμομόνωση με dow και χαλίκι

Θερμομόνωση ταράτσας μόνος μου