η ελλειψη μονωσης και η υγεια μαςΗ έλλειψη μόνωσης στα κτίρια έχει ως αποτέλεσμα κακής ποιότητας αέρα στον εσωτερικό χώρο και μειωμένη άνεση για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτόν. Μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει προβλήματα υγείας, ειδικά για άτομα με υπάρχοντα αναπνευστικά προβλήματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τους κινδύνους για την υγεία που ενέχει η έλλειψη μόνωσης ή και μια κακή μόνωση.


Γιατί η έλλειψη μόνωσης είναι ανησυχητική για την υγεία;

υγρασία σε κτιρίαΟ βασικότερος λόγος που η έλλειψη μόνωσης ταράτσας είναι ανησυχητική για την υγεία είναι η ανάπτυξη μούχλας. Ακόμα κι αν δεν υπήρξε ποτέ διαρροή υγρασίας, η ταράτσα του κτιρίου σας εξακολουθεί να είναι επιρρεπής στην συσσώρευση υγρασίας και τις ζημιές που αυτή προκαλεί στην κτιριακή δομή.

Συνήθως, η συσσώρευση υγρασίας είναι αποτέλεσμα μη ισορροπημένης στεγανοποίησης, ανεπαρκούς αερισμού και έλλειψης κατάλληλου φράγματος. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε διαρροή ή αθροιστική ζημιά που οφείλεται στην υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας.

Μόλις η μούχλα εγκατασταθεί στα κτιριακά τοιχώματα και δάπεδα, τα αερομεταφερόμενα σπόρια διαπερνούν το εσωτερικό μέσω ρωγμών, ρευμάτων ή αγωγών. Αν και μπορεί να μην βλέπετε σαφείς ενδείξεις μούχλας στο σπίτι σας, η παρουσία της γίνεται αισθητή με τη μορφή συμπτωμάτων που μοιάζουν με αλλεργία. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

* Ασυνήθιστες αλλεργίες
* Κνησμό
* Καταρροή στα μάτια
* Φτάρνισμα
* Συριγμό
* Βήχα
* Χρόνιες λοιμώξεις του αναπνευστικού
* Συμπτώματα παρόμοια με αυτά του άσθματος (πίεση στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή) σε άτομα που δεν έχουν άσθμα

Τις περισσότερες φορές, όσοι είναι ευαίσθητοι στη μούχλα, παρατηρούν ότι οι πνεύμονές τους είναι λειτουργούν πολύ καλύτερα όταν φεύγουν από το σπίτι. Αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι το περιβάλλον που ζείτε έχει προσβληθεί από μούχλα.

Η μόνωση δίνει τη λύση

Ένα επαρκώς μονωμένο κτίριο θα προστατεύσει αποτελεσματικά την υγεία, την άνεση και τον τρόπο ζωής σας.

μονωση και λύσηΗ αγορά προσφέρει πολλούς τύπους μόνωσης. Η επιλογή του καταλληλότερου τύπου για εσάς περιλαμβάνει την απόφαση σχετικά με το σημείο εγκατάστασης, καθώς και την βέλτιστη τιμή R που επιδιώκετε να επιτευχθεί με την εγκατάσταση. Η τιμή R αναφέρεται στον βαθμό αντίστασης ενός μονωτικού υλικού στην αγώγιμη ροή θερμότητας. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή R, τόσο μεγαλύτερη είναι η μονωτική αποτελεσματικότητα. Η τιμή R εξαρτάται από τον τύπο της μόνωσης, το πάχος της και την πυκνότητά της (θερμική αντίσταση).

Επιπλέον, προτού επιλέξετε τύπο εργασίας για το κτίριο σας, χρειάζεται να σκεφτείτε και άλλους παράγοντες, όπως την επιρροή της εφαρμογής στην ποιότητα του αέρα στον εσωτερικό χώρο, τον κύκλο ζωής της σε συνάρτηση με το κόστος των εργασιών, την βιωσιμότητα της μόνωσης, καθώς και την ευκολία εφαρμογής της. Το σίγουρο είναι ότι όλες οι στρατηγικές απαιτούν εγκατάσταση από επαγγελματίες ώστε να σας εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα, να λειτουργήσουν ως ασπίδα ενάντια στους κινδύνους που απειλούν την υγεία σας και να προσφέρουν ολοκληρωμένα πλεονεκτήματα στο χώρο σας.

Στην εταιρεία MONOTICA προσφέρουμε δωρεάν μελέτη του χώρου σας, ώστε να βρούμε την βέλτιστη λύση για τις ανάγκες του κτιρίου σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο 210 2381855.