Το χειμώνα το 3ο% της απώλειας θερμότητας στα κτίρια συμβαίνει στους εξωτερικούς τοίχους, το 40% στις ταράτσες, το 20% στα παράθυρα και τις πόρτες και το 10% στους τοίχους υπογείων και θεμελίων.

Η λύση της θερμομόνωσης

η λύση της θερμομόνωσηςΗ θερμομόνωση βοηθά στη θωράκιση του εσωτερικού ενός κτιρίου, έτσι ώστε να επηρεάζεται λιγότερο από την εξωτερική θερμοκρασία, μειώνοντας έτσι σημαντικά τη χρήση ενέργειας του κτιρίου, καθώς και το κόστος ενέργειας. Αυτό μπορεί να προσφέρει στους ιδιοκτήτες κτιρίων τη μεγαλύτερη απόδοση μιας αρχικής επένδυσης συγκριτικά με σχεδόν οποιοδήποτε οικοδομικό υλικό, ειδικά στις περιπτώσεις που το κτίριο βασίζεται σε θέρμανση ή/και κλιματισμό.

Η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται με την εργασία θερμομόνωσης του κτιρίου σας μειώνει τα έξοδα θερμότητας και ηλεκτρισμού κατά 50% και διασφαλίζει αποτελεσματικότερη χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων.

Έτσι, όποιον τύπο θερμομόνωσης και αν επιλέξετε για την ταράτσα του κτιρίου σας το 2023—Συμβατική, Ελαφρού Τύπου ή Ανεστραμμένη—το σίγουρο είναι ότι θα έχετε πολλαπλά οφέλη τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου.


Θερμομόνωση ταράτσας 2023: Οφέλη

Ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας
Χάρη στη μόνωση ταράτσας που εφαρμόζετε στην κτιριακή κατασκευής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απαιτούμενη ενέργεια πιο αποδοτικά χωρίς να περιορίσετε την άνεση της ζωής σας. Επομένως, ελαχιστοποιείτε τη σπατάλη ενέργειας και χρησιμοποιείτε τους ενεργειακούς πόρους πιο αποτελεσματικά.
Οι εργασίες θερμομόνωσης που παρέχουν ενεργειακή απόδοση μπορεί να θεωρηθούν επιπρόσθετο κόστος όσον αφορά την αρχική επένδυση. Ωστόσο, σημαντικά οικονομικά οφέλη προκύπτουν όταν υπολογίζεται το ποσοστό απόδοσης.
Όταν εφαρμόζεται σωστά, η θερμομόνωση μειώνει τις ενεργειακές δαπάνες του κτιρίου σας κατά 50% κατά μέσο όρο, εξασφαλίζει περισσότερη θέρμανση με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας το χειμώνα και αποτρέπει την υπερβολική ζέστη στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου σας το καλοκαίρι, εξοικονομώντας σας χρήματα από τη χρήση των κλιματιστικών.


Ισχυρότερα και μεγαλύτερης διάρκειας κτίρια

θερμομόνωση με πολυστερίνηΗ θερμομόνωση μειώνει τις κινήσεις θερμότητας και τη συμπύκνωση ατμών. Ως εκ τούτου, αποτρέπει την υγρασία, τη μούχλα, το πάγωμα, την παραμόρφωση που μπορεί να προκύψει στην κατασκευή και την αποδυνάμωση των εξαρτημάτων από σίδηρο λόγω διάβρωσης. και βοηθά στη διατήρηση του κτιρίου. Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείτε χρήματα που σε άλλη περίπτωση θα ξοδεύατε για επισκευές. Το κτήριο σας έχει εκτεταμένη διάρκεια ζωής και αυξημένη αντοχή χάρη στην εφαρμογή, η οποία συμβάλλει επίσης στην ασφάλεια από τους σεισμούς.


Θετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία

Η ομοιογενής κατανομή θερμότητας μεταξύ των εσωτερικών χώρων με σωστή εφαρμογή  ενισχύει την άνεση στους χώρους διαβίωσής σας.
Επιπλέον έξω από το κτίριο συμβάλλει θετικά στην διασφάλιση της υγείας σας αποτρέποντας παράγοντες που την απειλούν όπως η υγρασία, η μούχλα, οι μύκητες, η σκόνη, ο θόρυβος και η ατμοσφαιρική ρύπανση.

(Δείτε ακόμα Υγρομόνωση & οφέλη στην υγεία)


Προστασία του Περιβάλλοντος και Διατήρηση της Οικολογικής Ισορροπίας

Οι εφαρμογές θερμομονώσεων ταρατσών είναι συστήματα που συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, και συμβάλλουν στην βιωσιμότητα του οικοσυστήματος. Ελαχιστοποιείται η ενέργεια που χρησιμοποιείται για θέρμανση, ψύξη και κλιματισμό θερμομονωμένων κτιρίων, μειώνεται η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων, όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο. Κατά συνέπεια, ελαχιστοποιείται η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2), διοξειδίου του θείου (SO2) και άλλων επιβλαβών αερίων του θερμοκηπίου που εξαπλώνονται στην ατμόσφαιρα και μειώνεται η αρνητική επίδραση στο περιβάλλον.


Ζητήστε μας προσφορά!

Στην Monotica προσφέρουμε δωρεάν μελέτη του χώρου σας, έτσι ώστε μαζί να σχεδιάσουμε ένα αποτελεσματικό πλάνο που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας το 2023, πάντα με τη γραπτή μας εγγύηση!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2102381855!