αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικές διαδικασίες που επιφέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα για κάθε πρόβλημα. Κατά συνέπεια η λύση των προβλημάτων αυτών με τις μονώσεις, φέρνει σημαντική οικονομία σε χρήματα και ενέργεια. Στην Ελλάδα πάρα πολλά μέρη υποφέρουν από υγρασίες, μούχλα, έντονη ηλιοφάνεια, κλπ, κάνοντας έτσι επιτακτική την εφαρμογή μονώσεων για κάθε κατοικία. Πολλοί άλλωστε εφαρμόζουν τις αντίστοιχες εργασίες, ακόμη κι αν δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα, απλά θωρακίζουν την κατοικία τους προληπτικά.

Ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, υπάρχουν πολλές περιοχές που πραγματικά εμφανίζουν τα προβλήματα της υγρασίας, του ψύχους και της μούχλας, σε αρκετά έντονο βαθμό, κάνοντας έτσι δυσχερης την διαμονή των κατοίκων των αντίστοιχων οικιών. Τέτοιες περιοχές είναι ο Ωρωπός, ο Μαραθώνας, η Νέα Μάκρη, η Λούτσα, η Ραφήνα, τα Σπάτα, το Μαρκόπουλο, η Πάρνηθα, η Μάνδρα, η Γλυφάδα, η Βάρκιζα, η Βούλα, η Βουλιαγμένη, το Καβούρι, ο Πειραιάς, Κινέτα, ο Καρέας, η Κηφισιά, το Ίλιον, το Μενίδι, το Χαλάνδρι, το Σούνιο, η Ανάβυσσος, η Ελευσίνα, το Πόρτο Γερμενό, η Πεντέλη, ο Υμηττός, η Δροσιά, η Πολιτεία, η Εκάλη, η Ηλιούπολη και πολλές άλλες κεντρικές ή περιφερειακές περιοχές της Αττικής.

Κατά καιρούς σε όλες αυτές τις περιοχές, ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες καταφεύγουν στις λύσεις μονώσεων για τις κατοικίες τους. Οι μονώσεις στην Αττική, εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας να επιδείξουν τη βελτίωση  των συνθηκών διαβίωσης σε κάθε περίπτωση.

Όταν μιλάμε για Αττική ή ακόμη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι οι συγκεκριμένες εργασίες γίνονται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία, ειδικά καταρτισμένα στις εργασίες αυτές. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού μονώσεις σε Αττική ή και γενικότερα, μπορεί κανείς να βρει από πολλούς μη επαγγελματίες του χώρου, που παρέχουν φθηνή μεν, αλλά αμφιβόλου ποιότητας εργασία και τελική εφαρμογή. Τα εξειδικευμένα συνεργεία, καλύπτουν μέσα από τις τεχνικές γνώσεις που διαθέτουν, αλλά και τη σημαντική εμπειρία που έχουν αποκομίσει, κάθε είδους εργασία, προεργασία, μελέτη και εφαρμογή, ώστε να επέλθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η ποιότητα της εργασίας, είναι και οφείλει να είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διατηρείται η συνέπεια και η μεθοδικότητα του εν λόγω συνεργείου. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα πρέπει να τηρούν ένα πλήρες και συνεπές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ώστε να είναι σε θέση ο ιδιοκτήτης να υπολογίζει με ακρίβεια το πέρας της κάθε εφαρμογής. Παράλληλα πρέπει να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό τις συγκεκριμένες εργασίες, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος μη εξ’ ολοκλήρου αποτελεσματικής εφαρμογής, αν οι καιρικές συνθήκες είναι ευμετάβλητες και δημιουργήσουν εμπόδιο στο τελικό έργο.

Πριν καταλήξετε στο συνεργείο προτείνουμε να λάβετε υπόψη σας όσα σας αναφέραμε παραπάνω, για να είστε σίγουροι ότι η αποτελεσματικότητα των εφαρμοσμένων μονώσεων είναι η επιθυμητή και ότι τα πάντα έχουν τηρηθεί με ασφάλεια και συνέπεια. Έτσι η προϋπολογισμένη δαπάνη μιας εφαρμογής, θα μπορέσει να αποτελέσει μία ουσιαστική επένδυση στην κατοικία σας, η οποία με τη σειρά της μέσα σε ένα φυσιολογικό βάθος χρόνου, θα επιφέρει τη ζητούμενη απόσβεση, από τη συνολική οικονομία σε χρήματα και ενέργεια.