Όταν λέμε μονώσεις τοίχων εννοούμε πάντα την θερμομόνωση και πότε την στεγανοποίηση. Όταν θέλουμε να αναβαθμίσουμε ενεργειακά το ακίνητο μας και να προστατεύσουμε θερμομονωτικά το κέλυφος του κτιρίου μας τότε μπορούμε να προβούμε σε μία θερμοπρόσοψη η μόνωση τοίχου. όλα τα στεγανωτικά υλικά που υπόσχονται ανακλαστικότητα και στεγανότητα δεν ενδείκνυνται για μονώσεις τοίχων αφού μπορεί να καταστρέψουν τελείως Την  αναπνευσιμοτητα των δομικών στοιχείων και να παρουσιαστούν προβλήματα που δεν υπήρχαν όπως συσσώρευση υδρατμών υγροποίηση και μούχλα.

Γιατι εχουν υγρασια οι τοιχοι απο ψηλα ;;

όταν έχουμε υγρασία στους τοίχους ή στα δοκάρια  η εκεί όπου εφαπτει ο τοίχος με το ταβάνι δεν σημαίνει πώς εισχωρεί υγρασία από εξωτερικά. η υγροποίηση των τοιχων  και η συσσώρευση υδρατμών μπορεί να προκύπτει από διάφορους παράγοντες οπως εγκλωβισμένη υγρασία στην θερμομόνωση που υπάρχει στην ταράτσα μας με συνέπεια να δημιουργείται διαφορά θερμοκρασίας  Χωρίς όμως να εκδηλώνονται σημάδια στο ταβάνι. Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας για την υγρασία στους τοίχους μπορεί να είναι η έλλειψη θερμομόνωσηςαπό την κατασκευή του κτιρίου μεταξύ των τοιχων. πολλές φορές μπορεί να ξεκινήσει το πρόβλημα της υγροποίησης από τοποθέτηση σε παράθυρα αλουμινίου και πόρτες τα οποία είναι αεροστεγή,  αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχει μία θερμομόνωση στην ταράτσα μας. επίσης μπορεί να παρατηρήσουμε το πρόβλημα αυτό μετά από κάποια προσπάθεια που κάναμε για εφαρμογή στεγάνωσης στην ταράτσα μας χωρίς να προϋπάρχει θερμομόνωση, Οπότε έχοντας κλείσει την αναπνοή της πλάκας οι τοίχοι μας να παρουσιάζουν υγροποίηση.

Μονώσεις ταρατσών Αθήνα Αττική & hyperdesmo

Τα περισσότερα κτίρια σε Αθήνα και Αττική πολυκατοικίες κυριως, εχουν θερμομόνωση στην ταράτσα τους Οπότε ο συχνότερος λόγος για υγροποίηση τοίχων είναι ο εγκλωβισμός υγρασίας στην θερμομόνωση της ταράτσας. Το μονωτικό υλικό hyperdesmo  είναι ιδανικό για στεγανοποίηση ταράτσας και όχι θερμομόνωση. επίσης δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση για μονώσεις τοίχων όπως και για επικάλυψη σε ελαφρά μπετα. μονώσεις υλικά για τοίχους είναι μόνο τα θερμομονωτικά υλικά και σε καμία περίπτωση τα στεγανωτικά. μονώσεις και υλικά για ταράτσεςείναι και τα θερμομονωτικά και τα στεγανωτικά αλλά η εφαρμογή των δεύτερων απαιτει να υπάρχουν τα πρώτα  δηλαδή ποτέ δεν στεγανοποιουμε μία ταράτσα Εάν δεν υπάρχει θερμομόνωση διότι κλείνουμε την αναπνοή και κινδυνεύουμε με εμφάνιση μούχλας και συσσώρευση υδρατμών.

Τελευταία έργα μας σε μονώσεις τοίχων μονώσεις ταρατσών έλαβαν χώρα Τον τελευταίο μήνα Στην περιοχή της Πάτρας,  Κόρινθος, Αθήνα αλλά και Περιστέρι Αττικής.

Συμβουλή :  ποτέ δεν εφαρμόζουμε στεγανωτικά και επαλειφόμενα υλικά με μονώσεις τοίχων. Το μόνο που έχουμε να προσφέρουμε είναι να δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα. μονώσεις τοίχων προϋποθέτουν την τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών και μόνο.

Υλικά μονώσεων για τοίχους

είναι ο πετροβάμβακας ο ηρακλείτης η διογκωμένη πολυστερίνη Σε ορισμένες περιπτώσεις και η εξηλασμένη Οι τυποποιημένες πλάκες κοκοφοίνικα αλλά και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι πλάκες βιομηχανικής κάνναβης. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται και πλάκες πολυουρεθάνης αλλά και πολυουρεθάνη σε μορφή αφρού.