Μία ίσως από τις πιο συμφέρουσες αλλά και ενδεδειγμένες λύσεις μόνωσης ενός χώρου είναι τα ασφαλτόπανα τα οποία σε συνεργασία με τα κατάλληλα υλικά αλλά και την γνώση του κάθε συνεργείου μπορεί να σας προσφέρει λύσεις θερμομόνωσης και στεγανοποίησης για 10 χρόνια. Αποτελούν μια ιδανική λύση η οποία πέρα από την ασφάλεια μπορεί να σας προσφέρει μια πιο οικονομική κατανάλωση σε ότι αφορά την κατανάλωση ρεύματος αλλά και έξοδα θέρμανσης.

Ιδανικά για κάθε χώρο

ασφαλτικές μεμβράνες - ασφαλτόπανα

Όπως και είναι η ταράτσα σας η ο χώρος που θέλετε να καλύψετε, ανεξαρτήτως αν είναι μεταλλική η τσιμεντένια κατασκευή η λύση του ασφαλτόπανου είναι 100% για όλες τις περιπτώσεις. Σε αυτό φυσικά βοηθάει και η κατάλληλη προεργασία και μελέτη η οποία θα πρέπει να γίνει πριν την τελική εφαρμογή.

Η εφαρμογή αυτή ενδείκνυται ακόμα και για υπόγειους χώρους όπως αποθήκες η χώρους στάθμευσης.

Τι προεργασία χρειάζεται για την εφαρμογή;

Κάθε εργασία την οποία πρέπει να φέρει εις πέρας ο εκάστοτε επαγγελματίας, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα εξονυχιστική και σωστή μελέτη πριν την τελική εφαρμογή. Στην προκειμένη περίπτωση γίνεται ένας πολύ καλός καθαρισμός του χώρου με υψηλή πίεση καθώς και επεμβάσεις σε ρωγμές οι οποίες υπάρχουν με ειδικό υλικό για να μην αποτελέσουν πρόβλημα στο μέλλον. Από και κει πέρα τοποθετούνται ειδικά υλικά για τους υδρατμούς και στο τέλος τοποθετούνται τα ασφαλτόπανα με ειδικό υλικό κάλυψης για μεγαλύτερη προστασία μεταξύ των ενώσεων τους.

Τελικά τι είναι το ασφαλτόπανο;

Πέρα του ότι είναι μια από τις πιο διάσημες και γνωστές λύσεις μόνωσης και στεγάνωσης το κύριο υλικό αποτελείται από ειδικά επεξεργασμένη άσφαλτο, και με πλήρωση διαφόρων πολυμερών υλικών για όσο το δυνατό μεγαλύτερη αντοχή. Το βάρος του υλικού ποικίλει ανάλογα πάντα με το πάχος το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από 4 έως 7 χιλιοστά καθώς βέβαια και από την εξωτερική επικάλυψη του υλικού η οποία μπορεί να είναι η ορυκτή ψηφίδα η το αλουμίνιο.

Σύμφωνα και με τις μηχανολογικές μελέτες των ειδικών το βάρος κάθε τετραγωνικού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 4 με 5 κιλά.

Είναι οικονομικό;

Σίγουρα υπάρχουν πιο συμφέρουσες λύσεις αλλά σίγουρα υπάρχουν και πιο ακριβές. Είναι σίγουρα ένας τρόπος στεγάνωσης και μόνωσης ο οποίος υπερκαλύπτει αυτό που λέμε σχέση απόδοσης-τιμής και σίγουρα δεν χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία για να θωρακίσετε τον χώρο σας κατά αυτόν τον τρόπο. Οι τιμες ξεκινούν από 14€ / 1μ2

Και πόσο είναι το κόστος εργασίας;

Πάντα πριν αναλάβουμε οποιαδήποτε εργασία κάνουμε μια πλήρη μελέτη του χώρου και προχωράμε στην καταγραφή όλων των υλικών που θα χρειαστούμε όχι μόνο για την μόνωση και την στεγάνωση αλλά και για τις διορθώσεις τυχόν ατελειών σε κρίσιμα σημεία. Ο πελάτης λαμβάνει μια πλήρη προσφορά η οποία αποτελείται από υλικά και εργασία και από κει και πέρα αποφασίζει αν θα προχωρήσει στην επιλογή των υλικών αλλά και του συνεργείου μας.

Ασφαλτόπανο η υπερδέσμο;

Τα ασφαλτόπανα ανεβάζουν την θερμοκρασία;