(ΑΣΦΑΛΤΟΠΑΝΟ SBS / APP) 

ασφαλτική sbs / app μεμβράνη xthermal rubber X THERMAL RUBBER +70°C ελαστοπλαστομερής (sbs – app) ασφαλτική μεμβράνη (ασφαλτόπανο για στεγάνωση), από πίσσα τροποποιημένη με πολυμερή app όπως και υγρό λάστιχο sbs, ενίσχυση υφάσματος spunbond πολυεστέρα και σταθεροποιημένη με μακριές ίνες γυαλιού, ψυχρή ευκαμψία (ελαστικότητα) -25°CΗ ασφαλτική μεμβράνη κατασκευάζεται με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα για αντιπυρική προστασία, με επιβραδυντές καύσης στην μάζα της όπως και υγρό καουτσούκ σε ποσότητες μεγαλύτερες του 15%

Τα αδρανή συστατικά που την αποτελούν είναι ελάχιστα, της τάξεως του 5%-7% , παρουσιάζει  μεγάλη αντίσταση σε υψηλές θερμοκρασίες και διατηρεί την ελαστικότητά της σε θερμοκρασίες παγετού έως -25°C. Την χαρακτηρίζει η άψογη λειτουργία της σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιακών μεταβολών και έντονη ηλιακή ακτινοβολία.

Παρουσιάζει μηδαμινή παραμόρφωση ακόμα και αν εκτεθεί σε θερμοκρασία των 70°C για μεγάλο διάστημα.


Ανω επικάλυψη

Το ασφαλτόπανο XTHERMAL RUBBER +70°C της σειράς REFLECTIVO έχει στην επιφάνεια του φυσική ορυκτή ψηφίδα λευκού χρώματος.

Σειρά ανακλαστικών υλικών REFLECTIVO +70°C 

Συνδυάζεται με την μεμβράνη REFLECTIVO +70°C  της ίδια σειράς στεγανωτικών, για μέγιστη ανακλαστικότητα του συστήματος στεγάνωσης και προστασία από τον ήλιο. 


Ανακλαστικότητα  XTHERMAL RUBBER +70°C – 4 seasons

XTHERMAL RUBBER +70°C - Λευκή ψηφίδαΟλα τα συμβατικά ασφαλτόπανα που γνωρίζουμε έως σήμερα έχουν την τάση να απορροφούν μεγάλες ποσότητες θερμότητας λόγο του υψηλού ποσοστού ασφάλτου που περιέχουν. Αυτό συντελεί στην αποδυνάμωση της θερμομόνωσης και στην αύξηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό των κτιρίων. 

Η μεμβράνη XTHERMAL RUBBER +70°C και λόγο της μεγάλης ποσότητας επιβραδυντών καύσης που περιέχει, προσφέρει μεγάλη θερμική αντίσταση στην μόνωση το καλοκαίρι. Χαρακτηρίζεται ως ανακλαστική μόνωση υψηλής απόδοσης 4 seasons αν συνδυαστεί με την πολυεστερικη μεμβράνη (mylar) από ίνες γυαλιού REFLECTIVO +70°C ή πολυεστέρα με ίνες από γυαλί ISOVER PLUS.

Αντίσταση στην φωτιά

Το σύστημα πιστοποιείται ως βραδύκαυστο στεγανωτικό και μπορεί να τοποθετηθεί ιδανικά σε ταράτσες με φωτοβολταϊκά πάνελ, και σε άλλες κατασκευές όπου απαιτείται υψηλή ανακλαστικότητα και τοποθέτηση μη εύφλεκτων υλικών.


Πεδία εφαρμογών XTHERMAL RUBBER +70°C

 • Μονώσεις σε ταράτσες επίπεδες, κεκλιμένες στέγες
 • Μπαλκόνια βεράντες κάτω από την τελική επίστρωση
 • Πισίνες 
 • Υπόγεια
 • Δεξαμενες νερου
 • Καθετες επιφανειες, θεμέλια
 • Κεραμοσκεπές
 • Γέφυρες και δημόσια έργα 
 • ζαρντινιέρες, παρτέρια για επιχωμάτωση
 • Κάτω από φωτοβολταικά πάνελ
 • Κάθετες επιφάνειες τοίχων
 • Roof garden ταρατσόκηπους

Επιλέγουμε πάντα ασφαλτόπανα με γνώμονα το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα το καλοκαίρι υπάρχει έντονη ηλιακή ακτινοβολία με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40°C. Η κλιματική αλλαγή αναμένεται να επιβαρύνει κι άλλο αυτήν την κατάσταση. Θα πρέπει να επιλέγουμε στεγανωτικά υλικά βάση των αναγκών και του κλίματος που επικρατεί σε κάθε χώρα και δεν πρέπει να αντιγράφουμε Γερμανικά ή Αγγλίας ή άλλων χωρών πρότυπα που στοχεύουν περισσότερο στην αντοχή των υλικών σε συνθήκες ψύχους (-5°C, -20°C, -25°C).

Πρέπει να εξετάζουμε πάντα την αντοχή των ασφαλτοπάνων στον καύσωνα που επικρατεί στην χώρα μας και ποιες παραμορφώσεις ή γήρανση παρουσιάζουν τα ασφαλτόπανα μετά από έντονη και συνεχή ηλιακή ακτινοβολία. 


Το XTHERMAL RUBBER +70C εισάγεται αποκλειστικά από την MONOTICA

εισαγωγή από την Monotica

Τα στεγανωτικά υλικά REFLECTIVO +70°C και XTHERMAL RUBBER +70°C πιστοποιούνται από CE και ISO 9001:2015. 

Κατασκευάζονται και εισάγονται αποκλειστικά για την Monotica από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ασφαλτικών της Ιταλίας.