Λαμβάνοντας υπόψη τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για τη βελτίωση των κλιματικών συνθηκών εντός της οικίας ή του επαγγελματικού μας χώρου, αναζητάμε υλικά τελευταίας τεχνολογίας και εξαιρετικής αντοχής.

1η στρώση hyperdesmo σε πλακάκια

Ένα από τα κορυφαία στεγανωτικά  υλικά είναι το HYPERDESMO το οποίο παράγεται στην Ελλάδα και αποτελεί πλήρως Ελληνικό προϊόν.

Πρόκειται για ένα μονωτικό υλικό το οποίο αποτελείται από υδρόφοβη ρητίνη, η οποία σε συνδυασμό με ειδικά ανόργανα συστατικά, παρέχει μεγάλη ανθεκτικότητα τόσο σε φυσιολογικές όσο και σε αιτιατές συνθήκες. Επιπλέον , χάρη ακριβώς στο δείκτη αντοχής του εξασφαλίζει μακρά εγγύηση.

Χαρακτηριστικά και ιδιότητες

Το HYPERDESMO είναι μία χυτή μεμβράνη η οποία έχει εξαιρετική πρόσφυση και διεισδυτικότητα σε πολλούς τύπους επιφανειών. Παρέχει αποτελεσματική προστασία από τις καιρικές συνθήκες, από πολλούς τύπους χημικών ουσιών , από την ηλιακή ακτινοβολία καθώς και από διάφορες μηχανικές ή θερμικές καταπονήσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας, χωρίς να απαιτείται η οποιαδήποτε αραίωση με άλλα διαλυτικά υλικά.

Παρόλο που εντός του δοχείου φαίνεται χρωματισμένο το αποτέλεσμα είναι διαφανές, εξασφαλίζοντας ένα ακόμα πιο διακριτικό τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι ότι έχει την ιδιότητα να στεγνώνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να σχηματίζονται φυσαλίδες.

Που μπορεί να εφαρμοστεί

Χάρη στην εξαιρετική του ποιότητα και στην υψηλή αντοχή του , το HYPERDESMO μπορεί να εφαρμοστεί για τη στεγάνωση και τη προστασία αρκετών επιφανειών, ορισμένες από τις οποίες αναφέρονται παρακάτω :

  • Ταράτσες
  • Δεξαμενές
  • Γέφυρες , Αρδευτικά κανάλια
  • Λαμαρίνες και σε διάφορες κατασκευές από αμίαντο (ΕΛΛΕΝΙΤ)
  • Μπαλκόνια
  • Ζαρντινιέρες
  • Λουτρά
  • Κατασκευές γυψοσανίδας και τσιμεντοσανίδας
  • Πέργκολες
  • Πισίνες

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου υλικού δε περιορίζεται φυσικά μόνο στις προαναφερθείσες επιφάνειες.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί είναι σε θέση ακούγοντας τις ανάγκες σας και κατόπιν μελέτης των εγκαταστάσεων να σας ενημερώσουν πλήρως σχετικά με τα υποστρώματα στα οποία μπορεί να τοποθετηθεί.

Τρόπος εφαρμογής

Η σωστή εφαρμογή του στεγανωτικού υλικού αποτελεί παράγοντα πρώτιστης σημασίας για μακροχρόνια αποτελέσματα και εγγυημένη απόδοση. Η διαδικασία εφαρμογής του θεωρείται απλή αλλά οι οδηγίες πρέπει να ακολουθούνται πιστά για την επίτευξη της μέγιστης αποτελεσματικότητας.

Αρχικά καθαρίζουμε σχολαστικά όλη την επιφάνεια στην οποία πρόκειται να εφαρμόσουμε το υλικό. Για καλύτερο αποτέλεσμα, σε περίπτωση που υπάρχουν ρωγμές ή αρμοί , πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εξειδικευμένα υλικά πλήρωσης , ώστε να τα «γεμίσουν« και να μην προεξέχουν.


Κατόπιν, προκειμένου να έχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα και πιο συγκεκριμένα για τη σταθεροποίηση των υποστρωμάτων καθώς και για την ενίσχυση της πρόσφυσης του προϊόντος επιλέξτε να περάσετε αστάρι. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται χρόνος αναμονής 20- 30 λεπτών . Τέλος , με ρολό ή βούρτσα, ή ακόμα και αν διαθέτετε κάποιο ειδικό μηχάνημα, εφαρμόστε δύο στρώσεις HYPERDESMO για απόλυτη στεγανοποίηση. Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι για να επιτευχθεί μηχανική καθώς και χημική συγκόλληση των δύο στρώσεων, ο κατασκευαστής προτείνει το δεύτερο χέρι να γίνει εντός 48 ωρών.

Βάση των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι καθίσταται ιδανικό υλικό για τη μόνωση σχεδόν όλων των επιφανειών παρέχοντας μακροχρόνια προστασία ενώ μεταξύ άλλων η επιλογή του αποτελεί έναν από τους πιο απλούς και οικονομικούς τρόπους μόνωσης με τιμή που ξεκινάει από 12€/ 1 τ.μ

Πρόκειται για μία αξιόπιστη επένδυση με εγγυημένα αποτελέσματα.

Δείτε ακόμα Ασφαλτόπανο ή hyperdesmo;

Πώς να εφαρμόσω Hyperdesmo μόνος μου στην ταράτσα

Στεγανοποίηση με Hyperdesmo

(author: Μάριος Μητσόγλου)