Τα ασφαλτόπανα SBS -20ºC ως λύση για στεγάνωση

ασφαλτόπανα SBS -20ºCΤα τροποποιημένα ασφαλτόπανα αποτελούνται από άσφαλτο ή πίσσα, η οποία περιλαμβάνει διάφορους ενισχυτές που της δίνουν ιδιότητες που μοιάζουν περισσότερο με εκείνες του καουτσούκ ή του πλαστικού. Το SBS είναι ένα συνθετικό καουτσούκ που προστίθεται στο ασφαλτόπανο για να του παρέχει πολλά από τα χαρακτηριστικά του καουτσούκ, και αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε ένα σύστημα ταράτσας. Τα συστήματα ταρατσών με τροποποιημένα ασφαλτόπανα SBS είναι αυτά που περιλαμβάνουν μια οικογένεια συνθετικών καουτσούκ που προέρχονται από στυρένιο και βουταδιένιο.

Παραδείγματα ασφαλτόπανων SBS -20ºC sτην αγορά

Στην αγορά θα βρείτε αρκετά είδη ασφαλτόπανων SBS -20ºC στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται τα:
* Hermesdien
* Hermesdien Aluminium
* Hermesdien Mineral
* EshaDien -20ºC
* EshaDien Antiroot B2 (για την στεγανοποίηση κεκλιμένων και φυτεμένων δαπέδων)

στεγάνωση eshadien σε αφρομπετόν

Προετοιμασία επιφάνειας ταράτσας για την εφαρμογή ασφαλτόπανων SBS -20ºC

Πριν την εφαρμογή της στεγανοποίησης με ασφαλτόπανο είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί σωστά η επιφάνεια του υποστρώματος. Τα βήματα είναι τα εξής:
* Η επιφάνεια του υποστρώματος πρέπει να καθαριστεί σχολαστικά και να αφαιρεθεί όλη η σκόνη, τυχόν υλικά και λάδια ώστε να είναι λεία και στεγνή.
* Ακολουθεί το αστάρωμα της επιφάνειας με θερμική ασφαλτόκολλα ή ειδικό αστάρι ώστε το ασφαλτόπανο να συγκολληθεί αποτελεσματικά και να μην κινδυνεύει να ξηλωθεί από τον αέρα.
* Περιμένουμε να στεγνώσει καλά η επιφάνεια και έπειτα εφαρμόζουμε το ασφαλτόπανο.

Ιδιότητες των SBS -20C

Όταν αναμιγνύεται με άσφαλτο, το SBS είναι ένα θερμοπλαστικό ελαστομερές που γερνάει εξαιρετικά καλά και φέρει πολύ υψηλό επίπεδο αντοχής στην τριβή. Αυτή η μακροχρόνια γήρανση το καθιστά ιδανικό για να παραμένει ευέλικτο ακόμα και στα πιο κρύα περιβάλλοντα, καθώς θα διατηρήσει τις ελαστικές του ιδιότητες στις πιο κρύες θερμοκρασίες (-20ºC).

Επιπλέον, τα ασφαλτόπανα SBS -20ºC:

Αντέχουν στην υπεριώδη ακτινοβολία
* Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής
* Αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες
* Είναι ευέλικτα σε χαμηλές θερμοκρασίες
* Συμπεριφέρονται πολύ καλά όταν βρίσκονται σε διαβρωτικά περιβάλλοντα, όπως περιβάλλοντα με παρουσία οξέων, ανόργανων αλάτων, ατμοσφαιρικών ρύπων, όζοντος κ.λπ.
* Αντέχουν τις μηχανικές καταπονήσεις
* Μπορούν να συγκολληθούν σε όλα τα υποστρώματα με εξαιρετικά μεγάλη ικανότητα.

Διαδικασία εφαρμογής ασφαλτόπανων SBS -20ºC

Η διαδικασία εφαρμογής των ασφαλτόπανων SBS -20ºC περιλαμβάνει τα εξής βήματα

* Ξετυλίγουμε τη μεμβράνη, την ευθυγραμμίζουμε στο σημείο τοποθέτησης και την ξανατυλίγουμε σε ρολό. Οι επόμενες μεμβράνες ευθυγραμμίζονται με τον ίδιο τρόπο, τυλίγονται επίσης σε ρολά και τοποθετούνται παράλληλα με τις γειτονικές τους ώστε να εμποδίζεται η διεύλευση νερού.
* Στη συνέχεια, οι μεβράνες συγκολλούνται με το κατάλληλο φλόγιστρο.
* Οι διαμήκεις επικαλύψεις των μεμβρανών πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm, ενώ οι εγκάρσιες πρέπει να διατηρούνται τουλάχιστον στα 15 cm.
* Η διασφάλιση της ιδανικής πίεσης στις ενώσεις των μεμβρανών μπορεί να γίνει με τη χρήση ενός μεταλλικού κυλίνδρου συγκόλλησης ασφαλτόπανων.