Να μία ερώτηση κατά την οποία οι γνώμες των ειδικών με των ιδιοκτητών διίστανται, γιατί από τη μία οι ειδικοί επιθυμούν στις περισσότερες περιπτώσεις την ασφαλέστερη εργασία του εαυτού και των εργαζομένων τους ενώ οι ιδιοκτήτες προσπαθώντας να μειώσουν το κοστολόγιο των επισκευών αρνούνται την τοποθέτηση προστατευτικής χρήσης σκαλωσιών.

Αξιολόγηση κινδύνου της ταράτσας σας

Στις περισσότερες περιπτώσεις η σκέψη και μόνο ενός ιδιοκτήτη ακινήτου ότι θα ξεκινήσει εργασίες επισκευής στη στέγη ή στην ταράτσα του είναι συχνά αγχωτική. Εδώ λοιπόν ο τεχνικός ή η εταιρία που θα αναλάβει την εργασία πρέπει να δώσει στον ιδιοκτήτη να καταλάβει ότι είτε χρειάζεται μικρές επισκευές η πλήρη αντικατάσταση, η ασφάλεια των εργαζομένων είναι πρωταρχικής σημασίας. Επομένως το πιθανότερο είναι ο κατασκευαστής των εργασιών να πρέπει να στήσει σκαλωσιά πριν ξεκινήσει η εργασία και εξήγησει στον ιδιοκτήτη βασικά πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζει.

Ασφαλέστερη πρόσβαση

Οι σκαλωσιές δεν τοποθετούνται μόνο για να κρατούν τους εργαζόμενους ασφαλείς αλλά και για εκείνους που βρίσκονται στο έδαφος. Ουσιαστικά παρέχει μία πλατφόρμα για τις εργασίες στο απαιτούμενο ύψος ενώ προσφέρει πρόσθετη προστασία περιμετρικά γύρω από την άκρη του κτιρίου μας απαγορεύοντας στον οποιονδήποτε να πλησιάσει κοντά. Ο χειρισμός εργαλείων και υλικών γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και οι εργαζόμενοι επικοινωνούν με το χώρο εργασίας τους χωρίς να ενοχλούν τους ενοίκους και ιδιοκτήτες. Αυτό επίσης είναι ένα σημαντικό στοιχείο όταν σκεφτόμαστε πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί από την έναρξη της πανδημίας (Covid-19) και την ανάγκη να εργαζόμαστε με ασφάλεια από απόσταση περιορίζοντας τις περιττές προσβάσεις σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους ιδιοκτητών και ενοίκων.

Πότε απαιτείται σκαλωσιά για επισκευή δώματος ή στέγης

Ο τεχνικός πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε εργασία πρέπει να αξιολογήσει τους κινδύνους του έργου οι οποίοι αυξάνονται όσο αυξάνεται και το ύψος.

Εάν πρόκειται για μία περίπλοκη εργασία που περιλαμβάνει συνήθως όλη την οροφή,

είναι πιθανό να απαιτηθούν σκαλωσιές σε όλη την περίμετρο του κτιρίου έτσι ώστε ο τεχνικός σας να μπορέσει να ολοκληρώσει τις εργασίες με ασφάλεια μειώνοντας τους κινδύνους πτώσης.

Απλές εργασίες στέγης – ταρατσών

Στις περιπτώσεις μιας απλής εργασίας δώματος η στέγης η ταρατσών, κατά την οποία είναι μία γρήγορη και εύκολη δουλειά η οποία δεν απαιτεί ημέρες εργασίας μία καλά ασφαλισμένη σκάλα θα μπορούσε να είναι μία επιλογή.

Αυτό συμβαίνει συχνά σε μικροεπισκευές και συντηρήσεις ταρατσών ή στεγών σε αλλαγές υδρορροών ή άλλες εργασίες σε πολύ χαμηλό ύψος.

Εάν η εργασία σας απαιτεί σκαλωσιές οι ειδικευμένοι επαγγελματίες της ‘σκαλωσιές proskal’ θα εγκαταστήσουν ότι χρειάζεται, είτε πρόκειται για μία απλή πρόσοψη είτε για εξελιγμένη και περίπλοκη εργασία μόνωσης ταράτσας επιταχύνοντας τη διαδικασία και μειώνοντας το κόστος.

Κόστος και χρόνος

Πρέπει λοιπόν από την αρχή να γνωρίζει ο ιδιοκτήτης αν ο τεχνικός θα χρειαστεί σκαλωσιά γιατί οι εταιρείες ενοικιάσεων σκαλωσιών μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις και σίγουρα αυξημένο κοστολόγιο πράγμα που ίσως μας βγάλει εκτός προϋπολογισμού. συνήθως η τεχνική οι εταιρείες που αναλαμβάνουν αυτές τις εργασίες προτείνουν εταιρείες ενοικίασης ικριωμάτων χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι εσείς σαν ιδιοκτήτης δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διοικήσεως εταιρεία ενοικίαση σκαλωσιάς.