Υαλοϋφάσματα (για ταράτσες)

υαλούφασμα για στεγανοποίησηΤα υαλοϋφάσματα είναι ειδικά υλικά που παράγονται από στοιχεία προϊόντων γυαλιού και χρησιμοποιούνται ως οπλισμός για ενίσχυση σε διάφορες πολυεστερικές κατασκευές, μαζί με ρητίνες.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες υαλοϋφασμάτων, εκ των οποίων ορισμένες από αυτές βρίσκουν άριστη εφαρμογή και στις εργασίες μόνωσης και στεγανοποίησης της ταράτσας μιας οικοδομής.

Ιδιότητες του γυαλιού:

Γενικότερα οι ίνες του γυαλιού που χρησιμοποιούνται κατόπιν επεξεργασίας σε αυτού του τύπου τα υλικά, έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα:

 • Παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή.
 • Έχουν πολύ μικρότερο βάρος σε σχέση με άλλα προϊόντα με βάση το χάλυβα ήτο αλουμίνιο.
 • Παρουσιάζουν υψηλή αντίσταση στη διάβρωση.
 • Έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Παρουσιάζουν μεγάλη ευκαμψία και κατά συνέπεια κάνουν το τελικό προϊόν του υλικού πιο εύκαμπτο και πιο εύχρηστο ιδίως σε σύνθετες κατασκευές.
 • Είναι αδιάβροχες.
 • Έχουν υψηλή ελαστικότητα.
 • Παρουσιάζουν μεγάλη αντίσταση στις υψηλές θερμοκρασίες.
 • Είναι προϊόντα άκαυστα.
 • Έχουν χαμηλό κόστος και μικρότερο χρόνο παραγωγής.

Εφαρμογές ταρατσών με υαλούφασμα

Τα υαλοϋφάσματα όπως προαναφέραμε βρίσκουν εφαρμογή σε πολλές περιπτώσεις. Στις εργασίες μόνωσης των ταρατσών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενισχυτικός οπλισμός για τη βάση ή γενικότερα στο υλικό μιας στεγανοποίησης.

Τα υλικά αυτά τα βρίσκουμε σε ειδικά ρολά, που έχουν ελαστική μορφή και τοποθετούνται πολύ εύκολα στο αρχικό στάδιο της εφαρμογής του έργου.

Με τη χρήση των μονωτικών υλικών αυτών, μπορούμε να επιτύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στη στεγανοποίηση του χώρου μας, ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε και τις συνολικές δαπάνες.

Λόγω της ευκολίας τοποθέτησης και της ευχρηστίας τους, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τα τεχνικά συνεργεία μονώσεων.

Οφέλη από τη χρήση αυτών των προϊόντων στις εργασίες της ταράτσας

Με τη χρήση των υλικών αυτών αυξάνουμε την αντοχή και την αποτελεσματικότητα του τελικού έργου. Συγκεκριμένα:

 1. Αυξάνεται η αντοχή της κατασκευής. Λόγω της ισχυρής δομής των πρώτων υλών, η τελική επιφάνεια αποκτάει μεγαλύτερη αντοχή τόσο στις καιρικές συνθήκες, όσο και σε εξωγενείς παράγοντες.
 2. Αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής της στεγανοποίησης. Λόγω της ενισχυμένης δομής με υαλοϋφάσματα που είναι υδατοστεγανά, η διάρκεια ζωής του τελικού έργου αυξάνεται σημαντικά.
 3. Μειώνεται το πρόσθετο βάρος που θα είχαμε με τη χρήση άλλων πρόσμικτων. Κάθε εφαρμογή στεγανοποίησης επιφέρει πρόσθετο βάρος στην οικοδομή. Ορισμένες φορές το βάρος αυτό είναι απαγορευτικό για τη συνοχή του οικοδομικού σκελετού. Με τα υλικά αυτά έχουμε απόλυτη μείωση (έως και 300% λιγότερο από άλλα υλικά) στο πρόσθετο βάρος.
 4. Επιτυγχάνουμε μία πολύ συμπαγή και στιβαρή τελική εφαρμογή.
 5. Ξοδεύουμε λιγότερα χρήματα και σαφώς λιγότερο χρόνο εργασίας, αφού η απλή τοποθέτηση των έτοιμων ρολών, γίνεται άμεσα και χωρίς περιορισμούς. Έτσι γλυτώνουμε και τα επιπλέον εργατικά και σημαντικό χρόνο για την ολοκλήρωση του έργου.

Τα υλικά αυτά όπως είπαμε έχουν εκτενή χρήση σε διάφορες κατασκευαστικές εφαρμογές, όπως βιομηχανικά κτίρια, ναυσιπλοΐα, οικοδομικές κατασκευές, κλπ.

Οι τιμές τοποθέτησης υαλουφάσματος σε ταράτσες ξεκινούν από 12€ / 1 τ.μ.