Η θερμομόνωση είναι μία μέθοδος που προστατεύει το κτίριο από την απώλεια της θερμότητας από τα θερμαντικά σώματα το χειμώνα και εμποδίζει τη ζέστη του καλοκαιριού να εισέλθει. Συνεπώς, τα έξοδα για θέρμανση ή ψύξη μειώνονται αισθητά, αρκεί φυσικά να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υλικά.

Μην ξεχνάμε όμως και το καλό που κάνουμε στο περιβάλλον, διότι μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση, μειώνουμε και την έκλυση CO2 στην ατμόσφαιρα. Παρακάτω θα δούμε που συμβάλλει σε αυτό η πολυστερίνη Tiktas.


Τι είναι η πολυστερίνη Tiktas ;

Πρόκειται για γκρι θερμομονωτικές πλάκες από διογκωμένη πολυστερίνη με γραφίτη, οι οποίες περιέχουν στο εσωτερικό τους «κυψέλες» που παγιδεύουν τον αέρα.

Ο ακίνητος αυτός αέρας που συσσωρεύεται, είναι χαμηλής  θερμικής αγωγιμότητας και γι’ αυτό τον λόγο οι πλάκες πολυστερίνης tiktas προσφέρουν τέλεια θερμομόνωση (θερμομονωτική ικανότητα 0,029-0,041 W/mK).

Είναι εύκολες στην τοποθέτησή τους, φθηνές και αποτελεσματικές .


Γιατί πρέπει να θερμομονώσω το σπίτι μου ;

Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν ένα κτίριο σε θέματα συντήρησης: η θερμοκρασία και η υγρασία.

Η πολύ υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία τις αντίστοιχες εποχές του χρόνου, κάνουν τα τοιχώματα του κτιρίου αλλά και τις ταράτσες να φθείρονται εσωτερικά και εξωτερικά.

Ειδικότερα η υγρασία, που αποτελεί βασικό πρόβλημα πολλών ελληνικών νοικοκυριών, οφείλεται για την καταστροφή των τοιχών, αποκόλλησης του σοβά και τη δημιουργία μούχλας, αντιαισθητικής και ανθυγιεινής.

Όταν ένα τοίχωμα δεν έχει θερμομόνωση, αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει στην υγρασία (σε μορφή υγρού αέρα) να διεισδύσει στο εσωτερικό του κτιρίου, μέσω της συσσώρευσης υδρατμών στα υλικά κατασκευής του. Οι υδρατμοί γίνονται νερό που αποθηκεύεται στα τοιχώματα και σταδιακά οδηγούν στην πλήρη αποσύνθεσή τους.

Τα προβλήματα αυτά είναι εύκολο να αποφευχθούν με τη χρήση πλακών πολυστερίνης tiktas,

ώστε να προλάβετε δυσάρεστες και πολυέξοδες καταστάσεις. Έτσι, αυξάνεται ο χρόνος ζωής του κτιρίου σας αλλά και η αξία του.


Ποιες είναι η ιδιότητες της πολυστερίνης ΤΙΚΤΑΣ ;

  • Ως διογκωμένη πολυστερίνη, αποτελεί σκληρό, αφρώδες πλαστικό.
  • Είναι άοσμο και ελαφρύ.
  • Εξαιρετική αντοχή στη διάχυση υδρατμών και στην εμπόδιση εμφάνισης υγρασίας.
  • Ανθεκτική σε υλικά οικοδομής (τσιμέντο, κονίαμα, κλπ).
  • Διατηρεί το σχήμα της, ακόμη κι αν συμπιεστεί ή θλιβεί. Η θλιπτική της αντοχή την κάνει ένα από τα βασικά υλικά για μόνωση δαπέδων και ταρατσών.
  • Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα.
  • Δεν διαθέτει ηχομονωτικές ιδιότητες.
  • Είναι ανακυκλώσιμη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου σε προϊόντα που θα αποκτήσουν θερμομονωτικές ιδιότητες.
  • Ως υλικό είναι φθηνό και εύχρηστο.

Που μπορεί να εφαρμοστεί η πολυστερίνη ΤΙΚΤΑΣ;

Παρατηρήσεις και συμβουλές

Οι πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης ΤΙΚΤΑΣ δεν πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε τζάκια,  φούρνους ή καπνοδόχους, διότι σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλοιώνονται.

Ως υλικό προσβάλλεται από έντομα και τρωκτικά, όχι όμως από μύκητες και βακτήρια.