Υλικά στεγανοποίησης ταρατσώνΓια τις εφαρμογές στεγάνωσης της επιφάνειας της ταράτσας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρκετά προϊόντα από μία ευρεία γκάμα επιλογών.

Ανάλογα με τη δομή τους και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τα προϊόντα αυτά επιλέγονται κατάλληλα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Η εταιρεία Monotica έχοντας χρόνια εμπειρίας και εκτεταμένη τεχνογνωσία στη χρήση των υλικών, αναλαμβάνει να σας προτείνει τη βέλτιστη επιλογή για την περίπτωσή σας.

Κατηγορίες υλικών στεγανοποίησης ταράτσας

Οι κυριότερες κατηγορίες προϊόντων για αυτού του τύπου τις εφαρμογές στην ταράτσα είναι οι εξής:

 1. Ασφαλτόπανα με ή χωρίς οπλισμό
 2. Επαλειφόμενα υλικά (πολυουρεθανικά, ελαστομερή, υβριδικά, κλπ)
 3. Τσιμεντοειδής βάσης υλικά
 4. Ελαστομερή Ασφαλτικά προϊόντα ρευστής μορφής (γαλακτώματα, βερνίκια, μαστίχη, πίσσα νερού κλπ)

Ασφαλτόπανα

ασφαλτοπανα για ταρατσαΤα ασφαλτόπανα έχουν ελαστομερή ιδιότητες και διατίθενται με ή χωρίς οπλισμό στη σύστασή τους. Τα προϊόντα αυτά όταν έχουν οπλισμό από πολυεστερικό ύφασμα ή μικρο ίνες ύαλου, παρέχουν επιπλέον προστασία στις περιπτώσεις με έντονη παρουσία του νερού. Τοποθετούνται πολύ εύκολα, με τη χρήση φλόγιστρου και κάθε φύλλο επικαλύπτεται με το διπλανό κατά 10 εκ.

Στεγανοποιήσεις με ασφαλτόπανα

Ελαστομερή προϊόντα ρευστής μορφής

Ελαστομερή προϊόντα ρευστής μορφήςΣτην κατηγορία αυτή βρίσκουμε πολλά προϊόντα ρευστής μορφής, όπως ακρυλικά στεγανωτικά, βερνίκια, γαλακτώματα, ασφαλτική μαστίχη, κλπ, τα οποία έχουν άριστη καλυπτότητα και αποτελεσματικότητα, σε συνδυασμό με πολύ εύκολη και γρήγορη εφαρμογή. Συχνά χρησιμοποιούνται και σε συνδυασμό με άλλα υλικά.

Άλλα στεγανωτικά υλικά

Επαλειφόμενα Υλικά

επαλοιφόμενα υλικά ταρατσών Τα υλικά αυτά υπάρχουν σε ευρεία γκάμα επιλογών στο εμπόριο και αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα σε χρήση προϊόντα για τις εφαρμογές στην ταράτσα. Η σύστασή τους χρησιμοποιεί πολυουρεθανική βάση, με ελαστομερή ιδιότητες για την άριστη κάλυψη της επιφάνειας και των ατελειών που μπορεί αυτή να παρουσιάζει (σκασίματα, μικρο-ρωγμές, κακοτεχνίες, κλπ). Επίσης, στο εμπόριο θα βρείτε και υβριδικού τύπου επαλοιφόμενα υλικά, που προσφέρουν ιδιαίτερη αντοχή στον ήλιο.

Τα προϊόντα αυτά έχουν πολύ εύκολη εφαρμογή, αφού μετά την προετοιμασία τους, το πέρασμα γίνεται με επάλειψη με ρολό στην επιφάνεια. Αυτό θα πρέπει να γίνεται αρκετές φορές για να ενισχυθεί η τελική εφαρμογή. Παράλληλα ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι σαφώς μικρότερος με λιγότερα εργατικά, από ότι άλλες περιπτώσεις.

Προϊόντα τσιμεντοειδούς βάσης

Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν τις ιδιότητες του ρευστού κονιάματος, και μπορούν να εισχωρήσουν σε σημεία που παρουσιάζει ατέλειες η ταράτσα.

Σφραγίζουν και στεγανοποιούν άριστα την τελική επιφάνεια, ενώ δύναται να αποτελέσουν και τη βάση υποστρώματος για περαιτέρω εφαρμογές, όπως θερμομόνωση, επένδυση με πλάκες, κλπ.

Τα υλικά αυτά είναι ενισχυμένα με ειδικές ρητίνες, που εκτός της ιδανικής αποτελεσματικότητας,

προσφέρουν και προστασία της κτιριακής κατασκευής γενικότερα. Επίσης έχουν και πολύ μεγάλο χρόνο ζωής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή της χρήσης επαλειφόμενων υλικών, ίσως κριθεί απαραίτητο η χρήση πρόσμικτων πρόσθετων συστατικών, για την ενίσχυση των ανωτέρων ιδιοτήτων.     περισσότερα τσιμεντοειδη υλικά

Χαρακτηριστικά υλικών στεγανοποίησης ταράτσας

Τα υλικά στεγανοποίησης για να επιφέρουν το ιδανικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να διατηρούν κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως τα παρακάτω. Δηλ, θα πρέπει:

 • να έχουν μεγάλη αντοχή, χωρίς να αλλοιώνεται η φυσική δομή τους
 • να είναι ικανά να αντέχουν στις μηχανικές καταπονήσεις και τις πιέσεις
 • να παρέχουν άριστη στεγανοποίηση, χωρίς προβλήματα
 • να παρουσιάζουν ιδανική πρόσφυση και ελαστικότητα
 • να είναι εύχρηστα και εύκολα τοποθετήσιμα
 • να αντέχουν στα χημικά και στα καθαριστικά προϊόντα
 • να μην αλλοιώνονται από μικροοργανισμούς ή άλλα στοιχεία που μπορεί να βρίσκονται και στο νερό
 • να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής
 • να αντέχουν στις ακραίες καιρικές συνθήκες και ιδίως στις υπεριώδες ακτινοβολίες του ήλιου
 • να εξασφαλίζουν ένα τέλειο υπόστρωμα σε περιπτώσεις που η επιφάνεια θα μονωθεί