Τι είναι το EshaDien (-20 °C); 

Είναι ασφαλτική μεμβράνη (ασφαλτόπανο) με στεγανωτικές ιδιότητες υψηλής ποιότητας. Το υλικό κατασκευής του είναι η άσφαλτος, ενισχυμένη με πολυμερείς ουσίες SBS, και ο συνδυασμός τους χαρίζει ελαστικότητα ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες (-20 °C). Ως υλικό, ανταπεξέρχεται σε ακραίες θερμοκρασίες και γι’ αυτό τον λόγο αποτελεί εύκολη αλλά και αξιόπιστη λύση κυρίως για την εμφάνιση της υγρασίας. Η άνω επικάλυψη του EshaDien αποτελεί ορυκτή ψηφίδα σε διάφορους χρωματισμούς ή φύλλο αλουμινίου (κυρίως όταν πρόκειται να εκτεθεί σε ηλιακή ακτινοβολία).


Γιατί χρειάζομαι το EshaDien (-20 °C);

Η υγρασία, όπως καλά γνωρίζουμε, είναι ένα πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, στο μάλλον δημιουργεί μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως εξαιτίας της υγρασίας, προκαλείται ξεφλούδισμα στους τοίχους και σταδιακός αποχρωματισμός τους, διογκώνεται ο σοβάς, καμπυλώνουν τα ξύλινα δάπεδα, και στην χειρότερη περίπτωση, διαβρώνεται ο χαλύβδινος οπλισμός και αποσαθρώνεται το μπετόν.

Το σοβαρότερο όμως όλων αυτών, είναι οι επιπτώσεις της υγρασίας στην ίδια σας την υγεία, καθώς από μαρτυρίες ανθρώπων έχει διαπιστωθεί ότι η υγρασία οφείλεται για αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, αρθριτικά, αλλεργίες, κλπ.

Καλύτερο είναι να προλαμβάνουμε το πρόβλημα προτού μας «χτυπήσει» την πόρτα !


Που μπορεί να εφαρμοστεί το eshadien

 • Σε μεταλλικές στέγες
 • Σε υπόγειες κατασκευές
 • Για τη στεγανοποίηση γεφυρών, δεξαμενών και καναλιών
 • Για επίπεδα και κεκλιμένα δώματα

Ποιες είναι οι ιδιότητές του ασφαλτοπάνου eshadien -20 C

 • Εξαιρετική ελαστικότητα
 • Μεγάλη δυνατότητα επιμήκυνσης
 • Σταθερότητα διαστάσεων
 • Αντοχή σε μηχανική καταπόνηση
 • Ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες (-20 °C)
 • Διατηρεί τις ιδιότητές του με το πέρασμα των χρόνων
 • Εφαρμόζει εύκολα σε οποιοδήποτε υπόστρωμα
 • Δεν επηρεάζεται από ρηγματώσεις λόγω της ελαστικότητάς του
 • Μεγάλη αντοχή στην καύση

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής του EshaDien;

 1. Καθαρίζουμε καλά την επιφάνεια στην οποία πρόκειται να τοποθετηθεί το υλικό μας.
 2. Επαλείφουμε με ελαστομερή ασφαλτική κόλλα Esha Roofcoat No10 ή ασφαλτικό αστάρι ΕshaLac 50S ή θερμική ασφαλτόκολλα. Αν δεν επιθυμούμε να τοποθετήσουμε κάποιο συγκολλητικό υλικό (δηλαδή ελεύθερη τοποθέτηση της μεμβράνης), θα πρέπει να υπάρχει ικανού βάρους προστατευτική στρώση ώστε να μην παρασυρθεί η μεμβράνη από τον πολύ δυνατό αέρα.
 3. Αναμένουμε να στεγνώσει καλά η επιφάνεια.
 4. Ξετυλίγουμε το ρολό της μεμβράνης, το ευθυγραμμίζουμε ανάλογα με το σημείο στο οποίο θα την τοποθετήσουμε και ξανατυλίγουμε τη μεμβράνη σε ρολό για την εφαρμογή.
 5. Με τη χρήση φλόγιστρου, επικολλείται η μεμβράνη στην εκάστοτε επιφάνεια, πιέζεται ελαφρά μέχρι να εμφανιστεί το τήγμα του ασφαλτικού υλικού (ένδειξη ότι οι μεμβράνες στεγανώθηκαν αποτελεσματικά). Οι μεμβράνες συγκολλούνται η μία παράλληλα με την άλλη, ώστε να εμποδιστεί η κυκλοφορία του νερού.
 6. Οι ενώσεις μεταξύ των μεμβρανών εξομαλύνονται χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή μυστρί.
 7. Αν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να ακολουθήσει και δεύτερη επίστρωση μεμβράνης, στην ίδια κατεύθυνση από την πρώτη, αλλά όχι με ακριβή ταυτοποίηση (απαιτείται παράλληλη μετατόπιση τουλάχιστον 50 εκατοστών).

Παρατηρήσεις και συμβουλές: Τα ρολά των μεμβρανών πρέπει να φυλάσσονται στην συσκευασία τους σε κάθετη διάταξη, χωρίς να είναι εκτεθειμένα σε πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.

Η εφαρμογή του υλικού δεν πρέπει να πραγματοποιείται σε θερμοκρασία μικρότερη των 5°C.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η τοποθέτηση των μεμβρανών πρέπει να γίνεται από έμπειρους εφαρμοστές που θα σας εγγυηθούν για την ποιότητα του υλικού.

Οι τιμές για στεγάνωση ξεκινούν από 15€ / 1 τ.μ.