Συγκεντρώσαμε βασικές κατηγορίες και εφαρμογές στεγανοποιήσεων ταρατσών με βάση την τιμή τους, την χρήση τους και κυρίως την ανθεκτικότητά τους όπως και λειτουργία τους.Ο δείκτης ποιότητας value for money για τα ασφαλτόπανα αξιολογείται σε καλή κατάταξη γιατί το προσδόκιμο ζωής τους ξεπερνά τα 10 έτη και το κόστος εφαρμογής τους είναι 10 έως 15 ευρώ ανά τετραγωνικό συμπεριλαμβανομένων υλικών και εργασίας.
Στην διπλή στεγανοποίηση με ασφαλτόπανο και συνθετικό πολυεστέρα με τελική μορφή χυτό μείγμα καουτσούκ έχουμε καλύτερο δείκτη και κατάταξη ποιότητας γιατί το κόστος δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό ενώ ο προσδοκώμενος χρόνος ζωής αυτής της εφαρμογής είναι 15 και παραπάνω έτη.
Με χαμηλότερο δείκτη ποιότητας εμφανίζονται τα ακρυλικά και υβριδικά στεγανωτικά υλικά διότι ενώ έχουν χαμηλό κόστος αγοράς και εφαρμογής το προσδόκιμο ζωής τους δεν ξεπερνά τα 5 έτη.
Οπότε θα πρέπει να επαναλάβουμε τις ίδιες εργασίες στεγανοποίησης σε μικρότερο χρονικό διάστημα και με το συνολικό κόστος να ξεπερνά κατά πολύ άλλα είδη εφαρμογών.
Στον πιο χαμηλό δείκτη ποιότητας και value for money κατατάσσονται τα πολυουρεθανικά επαλειφόμενα υλικά τύπου HYPERDESMO.

Τα συγκεκριμένα υλικά έχουν μικρότερο χρόνο ζωής από 10 έτη  και οι τιμές των υλικών αν εφαρμοστούν με προδιαγραφές της παραγωγού εταιρείας είναι υπέρογκες.

Η καλή λειτουργία των συγκεκριμένων υλικών απαιτεί κατανάλωση 2 κιλά / 1 τετραγωνικό μέτρο  και διάφανο φιλμ ηλιακής προστασίας στο τελείωμα.

Όπως καταλαβαίνουμε αν ακολουθήσουμε μία τέτοια εφαρμογή και με βάση τα ορθά πρότυπα της εταιρείας παραγωγής τότε το κόστος ξεπερνά τα 14 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και μόνο για την προμήθεια των υλικών χωρίς το κόστος εφαρμογής.

Άλλη μία λύση με μέτριο δείκτη ποιότητας είναι οι αλλεπάλληλες στρώσεις από υαλοϋφάσματα και ασφαλτικά γαλακτώματα που το προσδόκιμο ζωής τους φτάνει τα 7 έτη  και το κόστος προμήθειας και εφαρμογής των υλικών είναι χαμηλότερο των 10 ευρώ ανά 1 τετραγωνικό μέτρο.