Τα περισσότερα ακρυλικά στεγανωτικά υλικά της αγοράς δεν χρειάζονται ξεχωριστό υλικό ως αστάρι.

Μπορούν τα ίδια υλικά να γίνουν το αστάρι που θα εφαρμοστεί η στεγανοποίηση.

Η πρώτη στρώση εφαρμογής των ακρυλικών στεγανωτικών θα πρέπει να αραιωθεί με περισσότερο νερό 30 έως 40% προκειμένου να πιάσει τους πόρους της επιφάνειας και να επιτευχθεί άριστη πρόσφυση για συγκόλληση.

Την ίδια εφαρμογή πρέπει να ακολουθήσουμε σε οποιοδήποτε είδος επιφάνειας εφαρμόσουμε ακρυλικά στεγανωτικά, είτε πλάκες ή  παλαιό μωσαϊκό, ασφαλτόπανα, ακόμα και σε πλάκες μπετού.

Μετά την εφαρμογή του ασταρώματος μπορούμε να περάσουμε άλλη μία ή δύο στρώσεις από το ίδιο υλικό σε παχύρρευστη μορφή και με λιγότερο νερό + αραίωση 10 με 20%.

Θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε τα ακρυλικά στεγανωτικά με την προσθήκη ρητινών και υγρό λάστιχο ή ακόμα και με κάποιο απλό ακρυλικό χρώμα.

Τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλά αξιόπιστα ακρυλικά στεγανωτικά υλικά οπως το isoflex, sikaflex και Neoroof.

Σε  αντίθεση με άλλα υλικά τα συγκεκριμένα παρατείνουν τον χρόνο ζωής της στεγανοποίησης ταράτσας, κατά πολύ, ιδίως αν εφαρμοστούν σε λείες επιφάνειες και χωρίς παρακράτηση νερού.

Τα υλικά αυτά είναι πολύ πιο υγιεινά για τον χρήστη και το περιβάλλον από άλλα αντίστοιχα στεγανωτικά οπως πολυουρεθανικά και πισσοειδή.

Για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά τα ακρυλικά στεγανωτικά που θέλετε να εφαρμόσετε, καλέστε μας και οι  τεχνικοί μας θα σας εξυπηρετήσουν άμεσα.

Προσοχή: η εφαρμογη των ακρυλικών ή των πολυουρεθανικών στεγανωτικων υλικών επάνω σε ασφαλτόπανα δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση στεγανοποίηση.

Απλώς θα πετάξετε χρήματα για μία εφαρμογή που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι να σταθεροποιήσει την ψηφίδα στα ασφαλτόπανα και όχι να στεγανοποιήσει την ταράτσα.