Ένας σημαντικός χώρος

Γλέντια, συναντήσεις, πάρτι. Ένας εξωτερικός χώρος του σπιτιού ο οποίος σε αρκετά σπίτια έχει ζήσει μεγάλες συγκινήσεις. Και μιλάμε φυσικά για την ταράτσα μιας κατοικίας η οποία πολλές φορές γίνεται μάρτυρας ωραίων στιγμών.

Σίγουρα όμως θέλει και αυτός ο χώρος την απαιτούμενη προσοχή. Και δεν μιλάμε μόνο για την ασφάλεια, για τα κάγκελα αλλά και για την σωστή της θωράκιση, οι μονωσεις ταρατσων όπως λέμε η οποίες θα προστατεύσουν την οικία σας από τους όποια καιρικά φαινόμενα, τις συχνές αλλαγές πλέον της θερμοκρασίας, αλλά και την υγρασία.

Απόσβεση

Πέρα από το κόστος είναι πολύ σημαντική η προσοχή αλλά και η εργασία που θα πρέπει να γίνει σε μια ταράτσα καθώς και η λεπτομερής επιλογή των σωστών υλικών. Την απόσβεση του συνολικού κόστους μπορεί να μην την καταλάβετε άμεσα αλλά σίγουρα σε βάθος χρόνου θα δείτε τους υπέρογκους λογαριασμούς σας να μειώνονται, και ειδικά του ρεύματος και σίγουρα θα δείτε μεγάλη μείωση στα καύσιμα τα οποία χρησιμοποιείται για την θέρμανση του σπιτιού σας τους χειμερινούς μήνες. Συνεπώς ο πρώτος στόχος επετεύχθη.

Μπορώ να πάρω και επιδότηση για αυτό;

Έναν άλλο πολύ σημαντικό παράγοντα αποτελούν τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών τα οποία είναι ενεργά εδώ και λίγα χρόνια στην χώρα μας. Με αυτά τα προγράμματα εξοικονομεί ο καθένας τόσο χρήματα όσο και ενέργεια και σε πολλές περιπτώσεις αυξάνει και την αξία του σπιτιού του. Οι όποιες επιχορηγήσεις δίνονται μετά από ολοκληρωμένη μελέτη αλλά σημειώστε ότι θα πρέπει να έχετε και στα χέρια σας προσφορές από επαγγελματίες οι οποίες απαιτούνται κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών.

Τις παραμέτρους οι οποίες απαιτούνται για αυτή την επιδότηση μπορείτε να τις βρείτε παντού στο διαδίκτυο αλλά σίγουρα και ο κάθε επαγγελματίας ο οποίος σέβεται την δουλειά του, θα μπορέσει να σας διαφωτίσει και να σας δώσει έγγραφες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε, αλλά και το ύψος της επιδότησης που μπορείτε να λάβετε και το οποίο εξαρτάται από παράγοντες όπως το ατομικό η οικογενειακό σας εισόδημα. Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να καλυφθείτε είτε μένετε σε μονοκατοικία είτε σε πολυκατοικία. Σημαντικός παράγοντας είναι και η κατηγορία του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης το οποίο καλύπτει την κατοικία σας και θα πρέπει να είναι από κάποιο ποσοστό και κάτω για να μπορέσει ο καθένας να ξεκινήσει αυτή την διαδικασία.

Συνεπώς έχουμε μόνο κέρδος;

Είτε πάρετε την όποια επιδότηση είτε όχι, το κέρδος από την σωστή μόνωση της ταράτσας σας θα έχει αντίκτυπο άμεσα στην υγεία σας και στο καλές συνθήκες οι οποίες θα επικρατούν από εδώ και πέρα στον χώρο σας, αλλά και σε βάθος χρόνου ,θα έχετε καταφέρει να μειώσετε αρκετά έξοδα θέρμανσης και ψύξης του χώρου σας μιας και η θερμοκρασία θα παραμένει για μεγαλύτερο διάστημα σταθερή εσωτερικά. Από κει και πέρα, αν καταφέρει κάποιος να πάρει και αυτή την πολυπόθητη επιδότηση σίγουρα το κέρδος και τα οφέλη που θα αποκομίσει θα είναι μεγαλύτερα. Οπότε ψάξτε σήμερα κιόλας τις όποιες προϋποθέσεις, ζήστε και νιώστε καλύτερα