Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται το φαινόμενο οι πελάτες να ζητούν ασφαλτόπανα με ψηφίδα πιστεύοντας οτι υπερτερούν σε σχέση με τα υπόλοιπα.Να ενημερώσουμε λοιπόν, ότι η ψηφίδα ως υλικό βατότητας και προστασίας των ασφαλτοπάνων φθείρεται με αποτέλεσμα να καταλήγει στις υδρορροές. Επίσης ένα ψηφίδας είναι κατά πολύ φθηνότερο απ;o ένα σκέτο μαυρο ασφαλτόπανο ίδιου βάρος, εφόσον διαθέτει λιγότερη άσφαλτο και χημικά συνθετικά.Ενώ η ψηφίδα είναι φτηνό υλικό το οποίο έρχεται σε μεγάλες ποσότητες απο Ανατολικές χώρες κυρίως.

Απαραίτητη προυπόθεση στις στεγανοποιήσεις με ασφαλτόπανο είναι η σταθεροποίηση της ορυκτής ψηφίδας με ακρυλικά, υβριδικά κ.α. στεγανωτικά, προκειμένου να αποφευχθεί η φθορά.


Προτιμάμε ασφαλτόπανα με φύλλο αλουμινίου ως τελική επίστρωση

Είναι από τα μόνα στεγανωτικά με συνθετικό ροής την άσφαλτο το οποίο δεν θα ανεβάσει στο κτίριο την θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες. Συνηθίζεται να είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα με ψηφίδα (όταν πληρούν βέβαια τις ίδιες προδιαγραφές), και τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Θέλουν προσοχή ως προς την καλή χρήση τους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση αεραγωγών προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση υδρατμών και να αποκολληθεί το τελικό φιλμ του αλουμινίου.


Η σωστή τοποθέτηση των ασφαλτοπάνων

Πρέπει η τοποθέτηση να γίνεται όσο το δυνατόν παράλληλα – κάθετα στην την ροή του νερού για να μην υπάρξουν βλάβες στις επικαλύψεις τους. Επίσης περιμετρικά θα πρέπει να »χαντρωθεί» αγκυρώσει με αφαίρεση τμήματος του στηθέου και στήριξη λαμών στις απολήξεις του. Η καλή στήριξη των μεμβρανών περιμετρικά είναι αναγκαία αφού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ο χρόνος ζωής των μεμβρανών και η καλή λειτουργία της στεγανοποίησης.