Οι επιλογές που έχετε για να βρείτε τι ταιριάζει στην ταράτσα σας είναι πολλές,απλά θα πρέπει να ξέρετε τι ποσό είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε,αν θέλετε πλήρη βατότητα στην ταράτσα σας, και τι βάρος μπορεί να σηκώσει το σπίτι σας.Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε θερμομονώσεις ταρατσών και στεγανοποιήσεις  ή ακόμα και κάτι ενδιάμεσο,δηλαδή στεγανοποίηση με χαμηλό φορτίο η οποία μπορεί να προσφέρει με τις ανακλαστικές τις ιδιότητες η ακόμα και με τις θερμομονωτικές. Σε καμία περίπτωση όμως δεν συγκρίνεται σε αποτέλεσμα με μία κανονική θερμομόνωση.
Αν δεν έχετε πρόβλημα βάρους και θέλετε ταυτόχρονα βατότητα στην ταράτσα σας μπορείτε να επιλέξετε συμβατική  θερμομόνωση αποτελούμενη από εξηλασμένη πολυστερίνη Dow – τσιμεντοκονίαμα υψηλών αντοχών – πολυουρεθανικό στεγανωτικό HYPERDESMO  η στεγανοποίηση με συνθετικό πολυεστέρα και ασφαλτόπανο.
Εάν σας περιορίζει το βάρος μπορείτε να επιλέξετε συμβατική με αφρομπετόν η οποία δεν ξεπερνά τα 35 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο.Μπορείτε να επισκέπτεστε την ταράτσα αλλά δεν μπορείτε να κάνετε χρήση με  σημειακά φορτία και βαριά αντικείμενα.Εάν το πρόβλημά σας δεν είναι η θερμομόνωση αλλά η στεγανοποίηση τότε έχετε πληθώρα επιλογών καθώς τα στεγανωτικά υλικά είναι ποικίλα και με εναλλακτικούς τρόπους εφαρμογών.

Στεγανοποιήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφαλτοπανα,  επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά, πίσσα, μεμβράνες pvc και φύλλα  εμποτισμού όπως το υαλούφασμα.Επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να προϋπάρχει θερμομόνωση στην ταράτσα προκειμένου να εφαρμόσετε εργασία στεγάνωσης.

Σε άλλη περίπτωση θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα με συμπύκνωση υδρατμών και μούχλα.