Υπάρχουν πολλοί τύποι μόνωσης που μπορείτε να επιλέξετε για την ταράτσα σας:
Καταρχήν θα πρέπει να δείτε αν χρειάζεστε στεγανοποίηση η οποία προστατεύει από την υγρασία ή αν χρειάζεστε θερμομόνωση για προστασία από ζέστη και κρύο.Στις θερμομονώσεις ταρατσών συναντάμε την συμβατική μόνωση που έχει βάρος 40 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο,  την ανεστραμμένη μόνωση που σε πολλές περιπτώσεις το βάρος της ξεπερνά τα 100 κιλά ανά τετραγωνικό, και την ελαφρού τύπου το βάρος της δεν ξεπερνά τα 10 κιλά ανά τετραγωνικό.


Στη συμβατική μόνωση μπορούμε απλώς να επισκεπτόμαστε την ταράτσα μας χωρίς να κάνουμε χρήση με αιχμηρά ή βαριά αντικείμενα.Στην ανεστραμμένη μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε χρήση της ταράτσας με μηχανικές πιέσεις και σημειακά φορτία.

Στην ελαφρού τύπου περιοριζόμαστε κατά πολύ όσο αφορά την επισκεψιμότητα  και τη χρήση με βαριά αντικείμενα. Στις στεγανοποιήσεις ταρατσών συναντάμε τα ασφαλτόπανα τις μεμβράνες pvc,  τα φύλλα εμποτισμού και άλλα επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά.

Οι στεγανοποιήσεις έχουν κατά πολύ χαμηλότερο φορτίο από τις θερμομομονωσεις και το πάχος τους δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά – oπως και το βάρος τους μέχρι 8 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο.

Αν δεν γνωρίζετε ποια μόνωση να κάνετε καλέστε μας και κλείστε ραντεβού με τεχνικό ώστε να σας υποδείξει τι θα ήταν ιδανικό για τη δικιά σας περίπτωση.