Βάρος αφρομπετόν : 35 κιλά / 1 τ.μ.

Μία ακόμη ευρύτατη εφαρμογή μόνωσης  είναι και αυτή με τη χρήση του αφρομπετόν.

Η μόνωση αυτή προσφέρεται ειδικότερα στις περιπτώσεις που υπάρχει απαίτηση για αξιοποίηση της μονωμένης επιφάνειας.

Το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες κατηγορίες μονώσεων, ανάλογα με τις ανάγκες, αφού τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του είναι πολλά.

Εμείς στη Monotica, σας προσφέρουμε λύσεις με αφρομπετόν, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στην οικοδομή σας και θα την προστατέψουν από τις ανεπιθύμητες υγρασίες και τη μούχλα. Και όλα αυτά με γραπτή εγγύηση αποτελεσματικότητας.

Τι είναι το αφρομπετόν

Το προϊόν αυτό αποτελεί στην ουσία ένα μείγμα τσιμέντου και ειδικών διογκωτικών υλικών. Δημιουργούν μία λεπτή στρώση υλικού στα σημεία που υπάρχει ανάγκη και πραγματοποιούν μία άριστη μόνωση. Επίσης:

 • Τα διογκωτικά υλικά έχουν την ιδιότητα να γεμίζουν πολύ εύκολα μεγάλες επιφάνειες, όπως είναι τα δάπεδα και οι ταράτσες.
 • Σαν υλικό είναι ιδιαίτερα ελαφρύ (πιο ελαφρύ από το κλασσικό μπετόν) και δεν επιβαρύνει συνολικά την οικοδομή με περίσσιο φορτίο.
 • Παρέχει σταθερή μόνωση.
 • Είναι εύκολο στην τοποθέτηση

Το υλικό αυτό όπως προαναφέραμε λόγω της σύστασής του και των πλεονεκτημάτων του ενδείκνυται για πολλές εφαρμογές μόνωσης.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μόνωσης με αφρομπετόν είναι κάτι που μπορούμε να πούμε ότι πραγματοποιείται εύκολα και γρήγορα.

Αυτό άλλωστε είναι και τις περισσότερες φορές το ζητούμενο.

Η τιμή του ξεκινάει από 16€ / 1 τ.μ.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το αφρομπετόν

 • Είναι ιδανικό για τις περιπτώσεις που επιζητάμε μία αξιοπρεπή ηχομόνωση. Σε πολλές κτιριακές κατασκευές, όπως είναι οι πολυκατοικίες, είναι σημαντικό να υπάρχει η καλή ηχομόνωση ανάμεσα στους ορόφους. Παρ’ όλο που αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία ανέγερσης της οικοδομής, εντούτοις, πολλές φορές αυτό δεν έχει προβλεφθεί.
 • Εφαρμογή του αφρομπετόν σε ταράτσα και ορισμένα εξωτερικά σημεία.
 • Διαδικασία εφαρμογής θερμομόνωσης ταράτσας.
 • Εφαρμογή ανεστραμμένης μόνωσης ταράτσας. Στις περιπτώσεις που επιλέγετε αυτού του τύπου τη μόνωση, καλείστε να χρησιμοποιήσετε πλακίδια για την επένδυση, ώστε η τελική επιφάνεια να είναι προσβάσιμη και άνετη στη χρήση.
  • Αν και αυτό είναι κάτι που επιβαρύνει σε βάρος την οικοδομή, εντούτοις το τελικό φορτίο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν χρησιμοποιούσαμε κανονικό μπετόν ή σκυρόδεμα

Διαδικασία εφαρμογής αφρομπετου

Εκμεταλλευόμενοι τις ρευστές ιδιότητες του αφρομπετού, καταφέρνουμε την άμεση επέμβαση στα τρωτά σημεία της οικοδομής, όπως οι ατέλειες, τα κενά και οι ρωγμές. Έτσι επιτυγχάνουμε την απόλυτη στεγανοποίηση της επιφάνειάς μας. Βασικό στάδιο, όπως άλλωστε και σε όλες τις εργασίες μονώσεων, είναι ο σωστός καθαρισμός της επιφάνειας. Έπειτα πραγματοποιείται η εφαρμογή του υλικού.

Η διαδικασία είναι απλή, όμως προϋποθέτει ιδιαίτερη προσοχή για να καλυφθούν όλα τα σημεία που έχουν υποστεί μικρή ή μεγάλη ζημιά.

 • Για το λόγο αυτό συνήθως προτείνεται η εφαρμογή του σε μέρες που δεν υπάρχει συσσωρευμένη υγρασία ή βροχοπτώσεις.
 • Αν για κάποιο λόγο εγκλωβιστούν υγρασίες ή νερό κάτω από το αφρομπετόν, είναι βέβαιο ότι αυτό θα δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα, όπως σκασίματα, κλπ. Γι’ αυτό το λόγο οι μονώσεις με αφρομπετόν πρέπει να γίνονται από έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία, με τεχνογνωσία και ποιοτική εργασία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε.
 • Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι είναι σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στον σχεδιασμό και υπολογισμό των κλίσεων της ταράτσας, για να μην συσσωρεύονται τα νερά.