Μυριοφύτου 30, Αιγάλεω 122 42
210 2381855

Γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο σημαντική διαδικασία είναι η σωστή μόνωση. Λόγω της έκθεσης του συγκεκριμένου χώρου στις καιρικές μεταβολές και στις ακραίες κλιματικές συνθήκες, μπορούν να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τόσο στον οικοδομικό σκελετό όσο και στο εσωτερικό της κτιριακής κατασκευής. Ένας από τους πιο διαδεδομένους και αξιόπιστους τρόπους εφαρμογής ενός τέτοιου έργου για βατά και μη βατά δώματα, είναι και η συμβατική θερμομόνωση ταράτσας που σας προσφέρει η Monotica.Εμείς έχοντας την εμπειρία και τις τεχνικές γνώσεις σε αυτού του τύπου τις εφαρμογες, σας παρέχουμε τις βέλτιστες λύσεις αντίστοιχων έργων. Συγκεκριμένα η μόνωση αυτού του τύπου παρέχει όλα όσα απαιτεί ένα σύστημα υψηλής απόδοσης και αντοχής, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα.

Εργασίες με συμβατική θερμομόνωση

 Τϊ παρέχει αυτού του τύπου η μόνωση

 

 1. Μειώνει την εμφάνιση των υδρατμών, δημιουργώντας φράγμα υδρατμών
 2. Επιδρά θερμομονωτικά στο εσωτερικό του κτιρίου, διατηρώντας τα επιθυμητά επίπεδα της θερμοκρασίας σε ικανοποιητικά επίπεδα για περισσότερο διάστημα
 3. Χρησιμοποιούμε ελαφρύ μπετόν, μην επιβαρύνοντας με περίσσιο βάρος την οικοδομική κατασκευή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις περιπτώσεις που το κτίριο δεν αντέχει πολλά φορτία (πχ λόγω παλαιότητας ή κακής μελέτης κατά την κατασκευή)
 4. Χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας τελική μεμβράνη, που υλοποιείται από τα καλύτερα υλικά της Monotica, πιστοποιημένα και με υψηλές προδιαγραφές
 5. Στις εφαρμογές της εταιρείας μας, χρησιμοποιούμε διπλή στρώση στεγάνωσης, τόσο επάνω, όσο και κάτω από το θερμομονωτικό υλικό και το υλικό ρύσεων.
 6. Η τελική επιφάνεια διακρίνεται για την αισθητική της, έχει καλαίσθητη μορφή και κάνει το χώρο άνετο στη χρήση
 7. Έχει μεγάλη αντοχή σε διάτρηση και σε μηχανικές καταπονήσεις
 8. Έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο και σας εξασφαλίζει επί μακρόν την επιθυμητή αποτελεσματικότητα
 9. Επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας κατά την ψύξη και τη θέρμανση
 10. Συνοδεύεται πάντα με γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας και αποτελεσματικότητας

Τρόπος εφαρμογής

 

Η εφαρμογή στις μονώσεις αυτής της κατηγορίας γίνεται με την εξής σειρά:

 1. Πρώτα προηγείται ο σωστός καθαρισμός της επιφάνειας και η απομάκρυνση ή η επιδιόρθωση τυχόν ατελειών
 2. Γίνεται επάλειψη της επιφάνειας με ειδικό ασφαλτικό γαλάκτωμα, για να δημιουργηθούν φράγματα υδρατμών
 3. Τοποθετείται το θερμομονωτικό υλικό που έχουμε επιλέξει (βάση προδιαγραφών και πιστοποιήσεων)
 4. Δημιουργούνται οι κατάλληλες ρύσεις με ελαφρύ μπετόν
 5. Εφαρμόζεται επάλειψη της επιφανείας με ασφαλτικό βερνίκι
 6. Γίνεται η επικόλληση των ασφαλτόπανων με ειδικό φλόγιστρο
 7. Δημιουργούνται οι κατάλληλες ενισχύσεις στις ενώσεις των ασφαλτόπανων χρησιμοποιώντας ειδική ελαστική ασφαλτική μαστίχη.
 8. Στηρίζονται στις άκρες τα ασφαλτόπανα με ειδική κατασκευή
 9. Αν θέλουμε η τελική επιφάνεια να είναι βατό δώμα, θα πρέπει να δημιουργηθεί πάνω από τα ασφαλτόπανα τσιμεντοκονία ενισχυμένη και στη συνέχεια να επικολληθούν πλακίδια

Τί εξασφαλίζουμε

 

Στη συμβατική μόνωση ταράτσας έχουμε απόλυτη στεγανοποίηση και θερμομόνωση στην ταράτσα μας. Αυτό μας εξασφαλίζει εκτός από άριστη μόνωση και υψηλή λειτουργικότητα στο χώρο. Στις περιπτώσεις εφαρμογής για βατά δώματα με εγκατάσταση πλακιδίων, μπορούμε να έχουμε απεριόριστη και ανεμπόδιστη χρήση της ταράτσας.

Στα μη βατά δώματα, θα πρέπει κανείς να προσέχει την επιφάνεια από βαριά καταπόνηση και αιχμηρά αντικείμενα, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στο σύστημα της μόνωσης.

Γενικότερα αυτού του τύπου τα έργα δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Εμείς στην Monotica, εξασφαλίζουμε την αποτελεσματικότητα και την υψηλή ποιότητα των έργων μας, με γραπτή εγγύηση.

Συμβατική θερμομόνωση ταράτσας
Click : Δείτε θερμομόνωση ταράτσας συμβατική

Ο λεπτομερης καθαρισμος του υποστρωματος ειναι απαραιτητος. Η διαρκεια ζωης καθε μονωσης εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο την προσφυτικοτητα της στο υποστρωμα.Ο καθαρισμος της ταρατσας πραγματοποιειται με συγχρονα μηχανηματα (ειδικα κομπρεσερ , υδροβολη 0 οπου απαιτουνται και εργαλεια χειρος προκειμενου να εξομαλυνθει και να παραμεινει στεγνο το υποστρωμα. Η επιφανεια απαλλασσεται απο διαφορα σαθρα κονιαματα , σκονες λαδια κ.α. ωστε να ανοιξουν οι ποροι της πλακα και ο εμποτισμος της απο το φραγμα υδρατμων να ειναι ισομερης με την καλυτερη δυνατη προσφυση.

 

ΑΣΤΑΡΩΜΑ ΦΡΑΓΜΑ ΥΔΡΑΤΜΩΝ

Η επιφανεια ασταρωνεται με 2 στρωσεις ασφαλτικου γαλακτωματοςσε καταναλωση 500-600 γρ / 1 τ.μ. και εφαρμοζεται εν ψυχρω. Εμποδιζεται ετσι η εισχωρηση υγρασια στη μονωση απο το εσωτερικο του χωρου σε μορφη υδρατμων.

πλακες πολυστερινης

Τα συστηματα μονωσεων με θερμομονωτικες πλακες πολυστερινης προσφερουν λυση στο θεμα θερμομονωσης ταρατσας , μηδενιζοντας πρακτικα τις απωλειες , αφου καταργουν τις θερμογεφυρες που δημιουργουνται με τους περισσοτερους τροπους συμβατης κατασκευης. Στις πλακες πολυστερινης εξαφαλιζεται :

 • Μηδαμινη απορροφηση νερου , αντοχη της κατασκευης με την κυψελωτη δομη στο παγωμα και στο ξεπαγωμα
 • Υψηλο επιπεδο μονωσης
 • Καλη μηχανικη αντοχη
 • Ασηψια
 • Δεν παρουσιαζουν τασεις λογω της θερμοπλαστικης τους φυσης

ΕΛΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ ΚΛΙΣΕΩΝ (ΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ)

 • Το υλικο αποτελειται απο τσιμεντο , νερο , αφρογονο διογκωτικο υλικο και βελτιωτικο γαλακτωμα ελαστικοτητας. Περιεχει επισης υαλονηματα για υψηλη σταθεροτητα
 • Το βαρος του ειναι πολυ μικρο *40κιλα/1 τ.μ. . Ειναι η απαιτουμενη πυκνοτητα του υλικου σε τσιμεντο ωστε να αποφευχθει καθε πιθανη βλαβη της μονωσης απο καταπονησεις καθε ειδους η καθιζηση.
 • Η κλιση που δινεται στην μονωση ειναι 1,5 % και στοχευει στη γρηγορη απορροη των υδατων.
 • Το παχος του κατα μεσο ορο ειναι 10εκ.

Το υλικο ρυσεων (αφρομπετον) ασταρωνεται με μια στρωση ασφαλτικου γαλακτωματος σε καταναλωση 400-500 γρ / 1 τ.μ.

Στεγανωση

Επιστρωνουμε πολυεστερικα φυλλα  (IZOVER) σε μορφη ρολων και με αλληλοεπικαλυωεις 15-20 εκατοστα. Η συγκολληση των πολυεστερικων φυλλων μεταξυ τους και με το υποστρωμα επιτυγχανεται με τον εμποτισμο τους απο 2 στρωσεις ασφαλτικου γαλακτωματος  επανω και κατω απο αυτα.Η πρωτη στρωση των φυλλων ειναι καθετη στη ροη των νερων για να αποφευχθουν κακωσεις στις επικαλυψεις τους. Η δευτερη στρωση χαρακτηριζεται εξαεριστικη. Ακολουθειται ο ιδιος τροπος εφαρμογης με μονη διαφορα τα διακενα 15-20 εκατοστων μεταξυ των πλεγματων.Το τριτο πολυεστερικο φυλλο (IZOVER) εχει τον ιδιο τροπο συγκολλησης και φορα καθετη στη ροη των νερων , οπως ακριβως και στο πρωτο φυλλο.

Σφραγιση στεγανωσης

Υπερκαλυπτει τα στεγανωτικα φυλλα σε ολη τους την επιφανεια. Αποτελειται απο ενα απχυρευστο στρωμα ασφαλτικου γαλακτωματος  και καλυπτει πληρως τα αδυναμα σημεια (ηλιακους , εξαερισμους , στηθεα , υδρορροες).Ενισχυονται επισης τα ακρα της στεγανωσης και προστατευονται τα πολυεστερικα φυλλα εφοσον εσωκλειονται στη στρωση αυτη.

ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ : ΥΛΙΚΟ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ

Η τελικη μορφη της μονωσης ειναι λευκη και απολυτα λεια με το καλυτερο αισθητικο αποτελεσμα. Αποτελειται απο 4 στρωσεις λευκου υδατοδιαλυτου , ακρυλικου σμαλτου ενισχυμενο με καουτσουκ (Latex). Το λευκο καουτσουκ ειναι εξαιρετικα ανθεκτικο υλικο σε ηλιακη ακτινοβολια και μηχανικες καταπονησεις χαρη στην πλαστομερη του συσταση. Η μονωση γινεται ετσι 100% βατη. Η στρωση εφαρμοζεται και στα περιμετρικα στηθεα της ταρατσας. (Η τελικη αυτη μορφη επιδεχεται αποιοδηποτε πλακακι χωρις την κατασκευη τσιμεντοκονιας και μονο με την κολλα πλακιδιων).

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ

 • Αδιαπερατοτητα απο υγρασια 100%
 • Αποτελεσμα ως προς την θερμομονωτικοτητα της εργασιας
 • 100% βατοτητα
 • Αντοχη σε υψηλες θερμοκρασιες (υπερθερμανση)
 • Αντοχη σε χαμηλες θερμοκρασιες (πλαστικοτητα)

Τα υλικα της μονωσης πιστοποιουνται απο ISO 9001

Εξοικονομηση ενεργειας μεγαλυτερη του 60%

Θερμομόνωση ταράτσας συμβατική

30/ 1 τ.μ.χαμηλό βάρος

 • Με εγγύηση καλής λειτουργίας