Μυριοφύτου 30, Αιγάλεω 122 42
210 2381855

Τα τελευταία χρόνια πολλά μονωτικά και στεγανοποιητικά υλικά έχουν αλλάξει και κάποια ακόμη νέα έχουν μπει καινοτόμα στην συγκεκριμένη αγορά. Ένα από τα υλικά αυτά που ξεχωρίζει για τις ιδιότητές του και την εφαρμογή του είναι το Hyperdesmo. Για τη σωστή εφαρμογή ενός τέτοιου υλικού απαιτείται ιδιαίτερη γνώση των συστατικών του, καθώς και συγκεκριμένος τρόπος εφαρμογής. Εμείς στη Monotica, διαθέτουμε την τεχνογνωσία πάν στα περισσότερα καινοτόμα υλικά και φέρνουμε κοντά σας τις καλύτερες και πιο κατάλληλες λύσεις για το πρόβλημά σας.

Εφαρμογές στεγάνωσης με Hyperdesmo

Τι είναι το Hyperdesmo

Το προϊόν αυτό, αποτελεί υλικό ενός συστατικού χυτής ελαστικής μεμβράνης, που έχει πολυουρεθανική βάση. Η σύνθεσή του παρέχει το πλεονέκτημα της ταχείας διαδικασίας στεγνώματος, ακόμη και σε μεγάλο πάχος. Στη σύστασή του αποτελείται από ελαστομερή και καθαρή πολυουρεθανική ρητίνη, η οποία είναι υδρόφοβη και που σε συνδυασμό με εξειδικευμένα ανόργανα συστατικά, δίνει την ιδιότητα στο τελικό προϊόν να έχει εξαιρετική συμπεριφορά:

 • απέναντι στις ακραίες καιρικές συνθήκες,
 • σε χημικά στοιχεία,
 • στην υπεριώδη ακτινοβολία,
 • στις θερμικές και μηχανικές καταπονήσεις.

Το υλικό Hyperdesmo, εξαιτίας της ιδιόμορφης σύστασής του, πολυμερίζεται γρήγορα και δημιουργεί μία μονολιθική και στεγανωτική μεμβράνη, με τέλεια πρόσφυση – ιδανική για κάθε επιφάνεια.

Διαδικασία εφαρμογής

Όπως και κάθε άλλου τύπου μόνωση έτσι κι εδώ ακολουθούμε τα απαραίτητα βήματα για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή:

 1. Καθαρισμός της επιφάνειας. Στο στάδιο αυτό περιλαμβάνεται το πλύσιμο με πίεση και χρήση ειδικών μηχανημάτων.
 2. Αντιμετώπιση ατελειών. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει αφαίρεση σαθρών στοιχείων της ταράτσας, γέμισμα αρμών και ρωγμών και επιδιόρθωση ατελειών με ειδικά υλικά.
 3. Εφαρμογή ειδικού ασταριού δύο συστατικών σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας και περιμετρικά μέχρι τα 18 εκατοστά σε ύψος, για να επιτύχουμε την καλύτερη σύνδεση του πολυουρεθανικού συστήματος.
 4. Ενίσχυση της μόνωσης στα ευάλωτα σημεία με πολυεστερικό ύφασμα.
 5. Τοποθέτηση δύο στρώσεων της μεμβράνης Hyperdesmo, σε ικανή ποσότητα για την παροχή απόλυτης στεγανοποίησης.
 6. Για μεγαλύτερη ενίσχυση της εργασίας μόνωσης, προτείνεται επίσης η εφαρμογή στρώσης ρευστής πολυουρεθανικής βαφής.

 

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του υλικού αυτού στις μονώσεις ταρατσών είναι:

 • Παρέχει απόλυτη στεγανοποίηση
 • Έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο
 • Διαθέτει εξαιρετική αντοχή στις υπεριώδης ακτίνες του ήλιου
 • Λόγω του χρώματός τους, αντανακλά την ακτινοβολία και διατηρεί την εσωτερική θερμοκρασία του κτιρίου στα ιδανικά επίπεδα πολύ πιο άνετα
 • Αποτελεί μία συνεχές επιφάνεια μεμβράνης δίχως ραφές και ενώσεις.
 • Θεωρείται μία από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις μόνωσης στις περιπτώσεις που απαιτείται άμεση επέμβαση και γρήγορη εφαρμογή και στέγνωμα

Η εταιρεία Monotica, σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε για τις εφαρμογές των μονώσεών σας, τις μονώσεις ταρατσών με Hyperdesmo. Με τη βοήθεια του τεχνικού μας συνεργείου και με την εμπειρία μας, θα αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα σας έχει παρουσιαστεί. Κάθε εργασία στη Monotica, είναι εξασφαλισμένη –με γραπτή εγγύηση- τόσο για την ποιότητά της όσο και για την αποτελεσματικότητά της.

Προσοχή:

Το υλικό αυτό απρ’ όλο που έχει ότι θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από ένα απόλυτο στεγανωτικό, εντούτοις δεν ενδείκνυται για:

 • Ευάλωτα υποστρώματα όπως είναι το περλομπετόν, το αφρομπετόν, κλπ.
 • Στεγανοποίηση πισινών και γενικότερα ότι έχει να κάνει με χημικά επεξεργάσιμα ύδατα.

video Hyperdesmo

Στεγανοποίηση με Hyperdesmo

13/ 1 τ.μ.εγγυηση

 • πολυουρεθανικό ενός συστατικού