Μυριοφύτου 30, Αιγάλεω 122 42
210 2381855

Ο περλιτης ειναι ενα ηφαιστειογενες υλικο με θερμομονωτικες ιδιοτητες και χρησιμοποιειται κυριως σε εφαρμογες με παραδοσιακο περλομπετον οσο αφορα την μονωση.

Ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά στις οικοδομικές κατασκευές είναι ο Περλίτης. Σαν προϊόν, αποτελείται από ηφαιστειακή μάζα, η οποία μετά την εξόρυξη περνάει από ειδική επεξεργασία, ώστε να του προσδώσει τις επιθυμητές ιδιότητες. Μία από αυτές είναι και η δυνατότητα διόγκωσής του στις κατάλληλες θερμοκρασίες. Έτσι, αποκτά εξαιρετικές θερμικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα η μάζα του γίνεται πορώδες και εύκολη στη διαχείριση.

[vc_media_grid element_width=»2″ item=»mediaGrid_ScaleWithRotation» grid_id=»vc_gid:1487068945498-8bd934d7-29ab-10″ include=»1647,1305,90″]

Χρήσεις

Οικοδομικές χρήσεις

 • ΘερμομόνωσηΗχομόνωση. Επειδή το υλικό αυτό έχει χαμηλή πυκνότητα, μπορεί και αποκτά εξαιρετικές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες. Έτσι χρησιμοποιείται άριστα σε περιπτώσεις μονώσεων, ιδίως όταν είναι απαραίτητο η χρήση υποστρώματος.
 • Θερμομονωτικές πλάκες. Το προϊόν αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε θερμομονωτικές πλάκες, σε ψευδοροφές και γενικότερα στην κατασκευή δομικών στοιχείων μικρού βάρους.
 • ΤαράτσεςΔώματα. Ο περλίτης χρησιμοποιείται και ως ελαφροσκυρόδεμα (περλομπετόν) σε διάφορες κατασκευές ταρατσών, βατών δωμάτων, κλπ.
 • Μεταλλικές κατασκευές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά σε μεταλλικές κατασκευές που θέλουμε να έχουν βατή επιφάνεια, όπως πατάρια, κλπ.
 • Ως υλικό πλήρωσης. Έχει εκτεταμένη εφαρμογή σε περιπτώσεις που απαιτείται έγχυση του υλικού σε κοιλότητες, καθώς και στο γέμισμα πόρων, οπών και ανάμεσα στους τοίχους.
 • Γύψινες κατασκευές. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται ως συστατικό σε γύψινες κατασκευές
 • ενισχύει την πυροπροστασία κολόνων και πυλώνων.

Βιομηχανική χρήση

 • Ο διογκωμένος περλίτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλοντα με αυξημένες θερμοκρασιακές απαιτήσεις.
 • Σε χαμηλές θερμοκρασίες αποτελεί την πιο κατάλληλη λύση για τη μόνωση δεξαμενών, ιδίως αυτών με υγροποιημένα βιομηχανικά αέρια (οξυγόνο, άζωτο, κλπ).
 • Χρησιμοποιείται σαν ειδικό υλικό στην κρυογενική μόνωση.

Ο περλίτης στις μονώσεις

Ο περλίτης στις εργασίες μόνωσης θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια ένα άριστο προϊόν που συμβάλλει τα μέγιστα στη θερμομόνωση και στην ηχομόνωση ενός χώρου. Χρησιμοποιείται συνήθως στο στάδιο της ανέγερσης μίας κατασκευής και έχει εξαιρετική αποτελεσματικότητα, γιατί ενισχύει την εκάστοτε εφαρμογή και τις επιθυμητές της ιδιότητες, ενώ αυξάνει και την θερμική αντοχή ή την αντοχή στη φωτιά. Οι εφαρμογές με το υλικό αυτό μπορούν να πραγαμτοποιηθούν και σε παλαιού τύπου κατασκευές που υπάρχει περιορισμός στα φορτία.

Ιδιότητες

Οι ιδιότητες του προϊόντος αυτού είναι εξαιρετικές και δημιουργούν το πλεονέκτημα έναντι άλλων αντίστοιχων οικοδομικών υλικών. Συγκεκριμένα:

 1. Παρέχει άριστες και υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες για κάθε περίπτωση εφαρμογής μόνωσης.
 2. Παρέχει άριστη ηχομόνωση και εφαρμόζεται σε πολλές περιπτώσεις που ο θόρυβος είναι σημαντικός (πχ βιομηχανικές περιοχές).
 3. Η δομή του έχει ελαστικότητα Αυτό σημαίνει ότι και η τελική κατασκευή θα έχει αυτή την ιδιότητα, η οποία προσδίδει ευκολία τοποθέτησης και ανθεκτικότητα
 4. Έχει ευκολία χρήσης. Η τοποθέτησή του είναι απλή υπόθεση και γίνεται ταχύτατα.
 5. Παρέχει μείωση του χρόνου και του κόστους της εφαρμογής, λόγω των ανωτέρω ιδιοτήτων.
 6. Είναι υλικό φιλικό προς το περιβάλλον, αφού η δομή του προέρχεται από φυσικά στοιχεία και πετρώματα.
 7. Έχει χαμηλό κόστος στην αγορά.
 8. Είναι πυράντοχο υλικό και ενισχύει την πυροπροστασία της εφαρμογής, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις εργασίες μόνωσης.
 9. Έχει μικρό βάρος και δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα το σύνολο της κατασκευής.

Παρόμοια υλικά

[vc_wp_custommenu nav_menu=»11″]
[vc_wp_custommenu nav_menu=»7″]
επικοινωνία
επικοινωνία
[vc_facebook]
[vc_googleplus]
[vc_tweetmeme]