Ανακλαστική μόνωση για ζεστά κλίματα με έντονη ηλιακή ακτινοβολία

Μεμβράνη εμποτισμού πολυμερούς REFLECTIVO POLYESTER με ανακλαστικές ιδιότητες. Υψηλής απόδοσης θερμοστεγάνωση όταν συνδυάζεται με ασφαλτική ρητίνη και υβριδικά ανακλαστικά ή αλουμίνιο. Πολυεστερική ένωση spunbond με συνθετικά πολυμερή, γυαλί και mylar polyester. Ενίσχυση με συνεχές νήμα μη υφασμένο πολυεστερικό ύφασμα σταθεροποιημένο με γυάλινες ενισχυτικές ίνες, ευκαμψία στο κρύο -25 °C. Ανθεκτική σε παραμόρφωση έως 70°C.


Αποτελεί την δεύτερη και βασικότερη ανακλαστική στρώση της σειράς REFLECTIVO που περιλαμβάνει την αρχική μεμβράνη x thermal rubber +70c και την τελική επίστρωση ανακλαστικού υβριδικού reflectivo serie 3.

Ιδιότητες και πλεονεκτήματα της μεμβράνης reflectivo +70°c

REFLECTIVO® +70°C

 • Άριστη πρόσφυση σε κάθε υπόστρωμα
 • Δεν παρουσιάζει καμία αποκόλληση
 • Ελαστικότητα μεγαλύτερη του 200%
 • Ευκαμψία στο κρύο (-25°c)
 • Μηδαμινή τάση παραμόρφωσης σε έντονη ζέστη έως 70°c
 • Υψηλή ανακλαστική mylar απόδοση
 • Προστασία της μόνωσης από τον ήλιο
 • Ανθεκτική σε παρακράτηση νερού
 • Ανθεκτικότητα σε διάτρηση
 • Εξαιρετικά χαρ/κα εμποτισμού
 • Συμβατή με πολλούς τύπους ρευστών στεγανωτικών υλικών.
 • Ενιαία μεμβράνη χωρίς ραφές και επικαλύψεις
 • Μπορεί να δεχθεί πλακάκια απευθείας μόνο με την χρήση κόλλας
 • Προσδόκιμο καλής λειτουργίας μεγαλύτερο από 20 έτη
 • Φιλική στο περιβάλλον, δεν απαιτεί συγκόλληση με φλόγα

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της μεμβράνης reflectivo +70°c ως προς τις στεγανωτικές της ιδιότητες

Δεν έχει ενώσεις και επικαλύψεις εφόσον σφραγίζεται εξ ολοκλήρου μετά την συγκόλληση της, με παχύρρευστο πολτό ασφαλτικού υλικού (σειρά reflectivo 2).

Αυτό βοηθά στην κάλυψη και προστασία όλων των ενώσεων που δημιουργούνται κατά την συγκόλληση, εσωκλείοντας τις αρχικές στρώσεις της στεγάνωσης και πολλαπλασιάζοντας τις αντοχές τους.


Τελική επίστρωση reflectivo smalto 3

Τελικώς η μεμβράνη reflectivo +70°c μπορεί να επικαλυπτεί με το λευκο υβριδικό στεγανωτικό και ταυτόχρονα ανακλαστικό σμάλτο (reflectivo σειρά 3).

Είναι εμποτισμένο με πολυεστερικές mylar ίνες και προσφέρει μεγάλη ανακλαστικότητα στο σύστημα.

Αυτόνομη στεγανωτική μεμβράνη REFLECTIVO +70°C (σειρά 2)

Παρόλο που η μεμβράνη εμποτισμού reflectivo +70°c αποτελεί μέρος της σειράς των τριών υλικών, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και μόνη της ως αυτόνομη στεγανοποίηση ταράτσας, με άριστα αποτελέσματα και ανακλαστικές ιδιότητες. Σε περίπτωση διπλής επίστρωσης αυξάνουμε τις ανακλαστικές ιδιότητες της στεγάνωσης, αλλά εξίσου αυξάνονται και τα προσδόκιμα ζωής της.

Μπορεί να λειτουργήσει σε παρακράτηση νερού αλλά και να μην χάνει τις ιδιότητές της σε συνθήκες καύσωνα ή ψύχους.

Η βατότητα στην μεμβράνη χαρακτηρίζεται ως μερική αλλά παρουσιάζει την ίδια σκληρότητα χειμώνα και καλοκαίρι, και δεν απαγορεύεται η επίσκεψη στην μονωμένη επιφάνεια με μεγάλες θερμοκρασίες (σε αντίθεση με κοινά ασφαλτόπανα).

Έχει ομαλή και λεία τελική όψη, μπορεί να δεχθεί απευθείας πλακάκι και μόνο με χρήση κόλλας, εξαιρετική συμπεριφορά σε περιβάλλον με μεγάλες θερμοκρασιακές μεταβολές και έντονη ηλιακή ακτινοβολία.

Σειρά REFLECTIVO – Τριπλή ανακλαστική στεγανοποίηση

Οταν η μεμβράνη reflectivo +70c εφαρμοστεί μόνη, της χωρίς την πρώτη ασφαλτική μεμβράνη του συστήματος reflectivo – x thermal rubber +70°c, έχει να προσφέρει άψογη και ανθεκτική στεγάνωση που θα συμπεριφέρεται άριστα σε συνθήκες καύσωνα. Αν θέλουμε τα μέγιστα αποτελέσματα από το σύστημα reflectivo θα πρέπει να επιλέξουμε και τα 3 υλικά της σειράς (μεμβράνη 6kg x thermal rubber +70°c, μεμβράνη 2kg reflectivo +70°c, λευκό σμάλτο reflectivo +70°c /3).

Θα ωφεληθούμε έτσι με μία στεγανοποίηση ταράτσας που έχει μεγάλο προσδόκιμο ζωής, προσφέρει θερμομονωτική λειτουργία χειμώνα και καλοκαίρι, υπερανθεκτική σε διάτρηση και αποκόλληση, τριπλή στρώση στεγανωτικών μεμβρανών, περιλαμβάνει μη εύφλεκτα υλικά και ακολουθεί πιστά τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την ορθή λειτουργία των κτιρίων και των συστημάτων στεγάνωσης

Εφαρμόζεται ιδανικά: για μονώσεις σε ταράτσες, κεκλιμένες στέγες, οροφές δωμάτων, ειδικές μεταλλικές κατασκεύες, ψυγεία βιομηχανίας, δεξαμενές,  κεραμοσκεπές.

Η μεμβράνη ψυχρής συγκόλλησης – εμποτισμού reflectivo +70c μπορεί να εφαρμοστεί ιδανικά σε ταράτσες με φωτοβολταϊκά πάνελ, λόγο της ευκαμψίας της στα εμπόδια, ή σε ταράτσες που απαιτούνται μη εύφλεκτα υλικά.

Κατασκευάζεται επί τόπου επάνω στην επιφάνεια που θα μονωθεί ακολουθώντας άριστα τις ιδιαιτερότητες κάθε ταράτσας.

πιστοποιημένη μόνωση monotica


Εισάγεται για την Monotica από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ασφαλτικών στην Ιταλία